Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Consiliului European avertizează cu privire la o posibilă diviziune între Est și Vest în interiorul Uniunii Europene, în chestiunea refugiaților

Președintele Consiliului European avertizează cu privire la o posibilă diviziune între Est și Vest în interiorul Uniunii Europene, în chestiunea refugiaților

Un articol de: - 03 Sep 2015, 14:56
Președintele Consiliului European avertizează cu privire la o posibilă diviziune între Est și Vest în interiorul Uniunii Europene, în chestiunea refugiaților Externe

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat joi cu privire la o "diviziune între Est și Vest în interiorul Uniunii Europene" în problema primirii refugiaților, informează AFP.

”Îmi cer scuze pentru simplificare, dar e ca și cum ar exista o diviziune între Est și Vest a Uniunii Europene”, a declarat Tusk, chiar înainte de întâlnirea sa la Bruxelles cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

”Unele state membre nu se gândesc decât la o stopa valul de imigranți, lucru simbolizat de gardul controversat din Ungaria, în timp ce altele doresc mai multă solidaritate în apărarea (...) a ceea ce ei numesc cote obligatorii” de distribuire a refugiaților între cele 28 de țări ale UE, a mai spus Tusk, precizând că ”aceasta este o provocare-cheie pentru a găsi un numitor comun, dar (este o provocare) ambițioasă”.

De asemenea, liderul consiliului European a estimat că este de așteptat ca UE să înregistreze peste 500.000 de sosiri ilegale la granițele sale externe în acest an, potrivit DPA.

”Putem presupune fără să ne înșelăm că vom fi martorii a peste jumătate de milion de sosiri ilegale la frontierele externe ale Europei în acest an, fiind vorba în general de solicitanți de azil reali din Siria și din alte zone”, a spus Tusk.

Acesta a dat asigurări că UE își va îndeplini responsabilitățile conform Convenției ONU pentru refugiați, însă a precizat că nu se poate face acest lucru sacrificân ordinea publică în cursul acestui proces.

Citeşte mai multe despre:   Donald Tusk,   Uniunea Europeana,   refugiati