Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Dumei de Stat din Rusia avansează ideea că forțe străine ar fi vinovate de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Președintele Dumei de Stat din Rusia avansează ideea că forțe străine ar fi vinovate de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Aug 2020, 01:16
Președintele Dumei de Stat din Rusia avansează ideea că forțe străine ar fi vinovate de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi Foto: Hepta - Zuma Press / PhotoXpress Externe

Președintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a anunțat că va solicita uneia dintre comisii să investigheze o posibilă implicare a forțelor străine în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Viaceslav Volodin nu exclude ca totul să fi fost o strategie pentru a alimenta tensiunile din interiorul Rusiei și pentru a da apă la moară celor care critică Moscova. Medicii ruși care l-au îngrijit inițial pe Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, au susținut că acesta nu a fost otrăvit. În schimb, Spitalul Charité din Berlin, acolo unde se află acesta internat acum, a transmis că el a fost otrăvit, iar acțiunea substanței a fost confirmată de multe ori în laboratoare independente. Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi este în continuare gravă, el fiind în comă.

 

Duma vrea să fie analizate posibile implicări externe în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

 

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a anunțat că va solicita Comisiei pentru securitate să analizeze dacă forțe străine au fost implicate în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi, într-o tentativă de a alimenta tensiunile din Rusia.

„Comisia pentru securitate a Dumei de Stat va primi instrucţiuni să analizeze ce s-a întâmplat pentru a înţelege dacă aceasta a fost o tentativă din partea unor forțe străine de a afecta sănătatea unui cetăţean rus pentru a alimenta tensiunile din interiorul Rusiei, precum şi pentru a formula noi acuzaţii împotriva ţării noastre", a transmis Viaceslav Volodin, printr-un comunicat citat de Reuters.

Anterior, Kremlinul a anunțat că deocamdată nu e nevoie să se investigheze circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea gravă a lui Navalnîi. A mai susținut, de asemenea, că diagnosticul privind otrăvirea pus de spitalul german nu este unul concludent.

De altfel, chiar Spitalul Charité a precizat că substanța efectivă nu a fost identificată. Totuși, acțiunea ei a fost confirmată de multe ori în laboratoare independente.

 

Principalul opozant al lui Vladimir Putin, în comă la spital după ce a fost otrăvit

 

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, este în stare gravă după ce a fost otrăvit. Înainte de a se prăbuşi în avion, în timpul unei călătorii în Siberia, el a fost urmărit de ofiţeri FSB (serviciul secret al Federaţiei Ruse) îmbrăcaţi în civil, iar deplasările sale au fost monitorizate îndeaproape prin intermediul CCTV (televiziune cu circuit închis).

El a ajuns inițial la un spital din orașul Omsk, Siberia și cu greu au acceptat medici de acolo transferul lui la Spitalul Charité din Berlin. Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Medicii germani au anunțat, luni, că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit, iar acțiunea substanței a fost confirmată de multe ori în laboratoare independente. Alte analize urmează a fi făcute, pentru a stabili cu precizie ce substanță a fost folosită. Unitatea medicală a mai precizat că starea lui de sănătate este în continuare gravă. De asemenea, consecințele pe termen lung ale otrăvirii, mai ales asupra sistemului nervos, nu pot fi complet excluse la acest moment.
 

Citeşte mai multe despre:   Aleksei Navalnii,   Viaceslav Volodin,   Duma de Stat,   Rusia,   otravire