Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Filipinelor lovește din nou: "Nu l-am numit niciodată pe Barack Obama fiu de curvă...și Ban Ki-moon este un fraier"

Președintele Filipinelor lovește din nou: "Nu l-am numit niciodată pe Barack Obama fiu de curvă...și Ban Ki-moon este un fraier"

Un articol de: - 09 Sep 2016, 17:56
Președintele Filipinelor lovește din nou: "Nu l-am numit niciodată pe Barack Obama fiu de curvă...și Ban Ki-moon este un fraier" Foto: cnbc.com Externe

Rodrigo Duterte, președintele statului Filipine, a negat vineri că l-a numit pe Barack Obama "fiu de curvă", dar a continuat seria insultelor asupra figurilor importante din politica internațională. De această dată, cel luat în vizor a fost secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care a fost numit "fraier".

Președinții din Filipine și Statele Unite și-au strâns miercuri mână cu ocazia unui banchet. A fost prima întâlnire a celor doi după ce Obama a anulat o vizită oficială în Filipine deoarece Duterte a avut o reacție nervoasă într-o conferință de presă despre respectarea drepturilor omului în lupta contra traficului de droguri din țara sa în care l-a numit pe liderul american "fiu de curvă", scrie rt.com.

Întrebat despre acest lucru, vineri, președintele din Filipine a afirmat că nu pe Barack Obama l-a numit "fiu de curvă". "Am fost pregătit. Am așteptat ca Obama să răspundă. Avocat la avocat, suntem amândoi avocați oricum... nu am făcut niciodată acea afirmație. Verificați" a precizat Duterte. "Am spus asta, dar nu în legătura cu Obama. Nu mă lupt cu America" a mai continuat acesta.

În ciuda faptului că a încercat să repare relația cu Barack Obama, președintele din Filipine a reușit să nu termine conferința fără a ataca un alt personaj politic important, și anume secretarul general ONU Ban Ki-moon. "Până și Ban Ki-moon și-a dat cu părerea...de asemenea a dat o declarație înainte cu câteva luni, despre încălcarea drepurile omului. Este un alt fraier" a afirmat Duterte.

Citeşte mai multe despre:   Filipine,   Statele Unite,   Barack Obama,   Ban Ki-moon