Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele filipinez a declarat că nu tolereză nici o încălcare a măsurilor de izolare împotriva coronavirusului. Cetățenii violenți ar putea fi împușcați

Președintele filipinez a declarat că nu tolereză nici o încălcare a măsurilor de izolare împotriva coronavirusului. Cetățenii violenți ar putea fi împușcați

Un articol de: Beatris Ionita - 02 Apr 2020, 08:05
Președintele filipinez a declarat că nu tolereză nici o încălcare a măsurilor de izolare împotriva coronavirusului. Cetățenii violenți ar putea fi împușcați Externe

Președintele filipinez, Rodrigo Duerte, a avertizat că cetățenii care nu respectă măsurile de carantină impuse de pandemia de COVID-19 și cei care pun personalul medical în pericol, ar putea fi împușcați. 

Într-un discurs televizat, Duerte a declarat că este important ca toată lumea să coopereze și să rămână în carantină la domiciliu, pentru a nu pune presiune pe sistemul sanitar, deja fragil al țării și care se așteaptă să nu față unui număr mare de bolnavi de coronavirus

"Situația se înrăutățește. Așadar, vă spun că ne aflăm într-o stare extrem de gravă și că trebuie să respetați măsurile. Am dat ordine către poliție și armată ... dacă cineva face probleme, este agresiv și considerați că este un pericol, împuşcaţi-i! S-a înțeles? Morți! Dacă faceți probleme, vă îngrop!, a declarat Duerte miercuri seara, citează reuters.com.

Declarațiile au venit după ce presa a informat miercuri că au avut loc izbucniri violente și câteva arestări ale locuitorilor dintr-o zonă săracă din Manila, care protestau față de ajutorul alimentar insuficient din partea guvernului.

De asemenea, el a explicat că abuzurile aspura medicilor și discrminarea nu vor fi tolerate. 

Organizațiile pentru drepturile omului îl acuză că invită la violență, și că ar situația ar putea degenera la fel ca în actiunile desfăsurate împotriva traficului de droguri, în timpul cărora autoritățile au ucis mii de persoane acuzate de consum sau vânzarea de droguri.

Consilierii lui Duerte au declarat că președintele a exagerat doar pentru a-și sublinia punctul de vedere.

Șeful poliției naționale a declarat joi că poliția a înțeles că Duerte vrea doar să țină ordinea publică  sub control și nimeni nu va fi împușcat.

Filipine a înregistrat 96 de decese cauzate de coronavirus și 2,311 de cazuri confirmate, iar sute de visrusați sunt raportați zilnic. 

Citeşte mai multe despre:   Filipine,   coronavirus,   pandemie