Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Franței, amenințat de Al-Qaida. Organizația teroristă cere uciderea oricui îl insultă pe profetul Mahomed

Președintele Franței, amenințat de Al-Qaida. Organizația teroristă cere uciderea oricui îl insultă pe profetul Mahomed

Un articol de: Andrei Ștefan - 03 Noi 2020, 10:21
Președintele Franței, amenințat de Al-Qaida. Organizația teroristă cere uciderea oricui îl insultă pe profetul Mahomed Foto: tpnn.com Externe

Gruparea jihadistă Al-Qaida din Magrebul Islamic (AQMI) îşi îndeamnă simpatizanții să ucidă toate persoanele care-l insultă pe profetul Mahomed, anunțând totodată răzbunare pe preşedintele francez Emmanuel Macron, care încurajează libera exprimare a presei, sărind în apărarea publicației satirice Charlie Hebdo, relatează scmp.com

 

Emmanuel Macron, amenințat de Al-Qaida

 

„Uciderea celui care-l insultă pe profet este dreptul fiecărui musulman capabil să-l aplice", a scris luni AQMI într-un comunicat, reaționând la declaraţiile preşedintelui francez la omagiul naţional adus profesorului francez Samuel Paty.

Amintim, bărbatul a fost decapitat la 16 octombrie, într-un atentat islamist în regiunea pariziană, deoarece le-a arătat elevilor la clasă caricaturi ale profetului Mahomed, realizate de Charlie Hebdo.

„Boicotarea este o datorie, dar nu este de ajuns", spune AQMI, prezentându-l drept un "martir" pe tânărul rus de origine cecenă radicalizat care l-a ucis pe Samuel Paty.

Macron a subliniat că Franţa, în numele libertăţii de exprimare, nu va renunţa la caricaturi, declanşând un val de critici în lumea musulmană, manifestaţii şi un apel la boicotarea produselor franţuzeşti.

De asemenea, după atentatul terorist produs luni seara în Viena, președintele francez a transmis un mesaj poporului austriac.

„Noi, francezii, suntem la fel de şocaţi şi trişti ca austriecii după atacul din Viena. După Franța, o altă ţară prietenă este sub atac. Aceasta este Europa noastră. Duşmanii noştrii trebuie să ştie cu cine au de a face. Nu vom ceda în faţa nimănui", a scris Emmanuel Macron pe Twitter.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

 

Macron nu acceptă folosirea caricaturilor cu profetul Mahomed pentru justificarea violenței

 

Emmanuel Macron a declarat că el poate să înțeleagă că musulmanii sunt șocați de caricaturile cu Profetul Mahomed, dar că nu va accepta niciodată ca ele să fie folosite pentru justificarea violenței, transmite Euronews.

„Înțeleg și respect că am putea fi șocați de aceste caricaturi. Nu voi accepta niciodată să justificăm violența fizică pentru aceste caricaturi și voi apăra mereu în țara mea libertatea de a spune, a scrie, a gândi, a desena”, a afirmat liderul francez, menționând că presa franceză este liberă să publice ce dorește și că materialele publicate în consecință nu reprezintă poziția oficială a guvernului.

Într-un discurs de luna trecută, Emmanuel Macron a spus că „islamul este în criză” și a prezentat noi măsuri pentru combaterea islamismului radical pe tărâm francez. Comentariile liderului de la Elysee au stârnit proteste anti-franceze în țările majoritar musulmane și au condus la boicotarea produselor franceze. De atunci s-au produs trei atacuri, printre care și unul petrecut la o biserică din Nisa.

„Am văzut prea multe persoane spunând în ultimele zile lucruri inacceptabile despre Franța, coroborând toate minciunile despre noi, despre ceea ce am spus și despre a fi părtași taciți la ce e mai rău”, a mai declarat Macron pentru Al Jazeera.

Franța, spune el, nu luptă împotriva islamului, ci a islamismului radical.

Citeşte mai multe despre:   Al Qaeda,   Emmanuel Macron,   islam,   atentat terorist