Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele grupului PPE: Practicile lui Victor Ponta mă fac să mă întreb dacă nu cumva democrația din România e grav amenințată

Președintele grupului PPE: Practicile lui Victor Ponta mă fac să mă întreb dacă nu cumva democrația din România e grav amenințată

Joseph Daul, președintele grupului popularilor europeni (PPE), s-a declarat neplăcut surprins și îngrijorat de faptul că Victor Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale privind reprezentarea României la Bruxelles și a precizat că va cere o dezbatere în PE pe această temă.

"Sunt profund îngrijorat de nerespectarea statului de drept în România. Am fost extrem de neplăcut surprins să aflu că Victor Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale cu privire la reprezentarea României la Consiliul European. În plus, nefiind mulțumit de această decizie, a mers mai departe, trecând Monitorul Oficial, care ar fi trebuit să publice decizia respectivă în scopul intrării acesteia în vigoare, sub autoritatea Guvernului", a afirmat Daul, pentru HotNews.ro.

Liderul popularilor europeni a făcut referire și la plagiatul premierului român. El a reamintit că, în conformitate cu standardele europene și jurisprudența, "premierul roman nu poate conduce un guvern al unei țări a Uniunii Europene în cazul în care a comis o fraudă în obținerea gradului sau universitar".

Daul avertizează că prin astfel de practici credibilitatea atât a României cât și a UE este pusă sub semnul întrebării.

"Aceste practici mă fac să mă întreb dacă nu cumva democrația din România este grav amenințată. Voi cere o dezbatere în Parlamentul European pe acest subiect", adaugă Joseph Daul.

Citeşte mai multe despre:   PPE,   dezbatere,   plagiat,   Curtea Constitutionala,   Victor Ponta,   Monitorul Oficial