Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE: Forţele politice din România și președintele trebuie să depăşească disputele

Preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE: Forţele politice din România și președintele trebuie să depăşească disputele

Hannes Swoboda, preşedintele grupului Socialiştilor şi Democraţilor din PE, consideră că forţele politice din România trebuie să depăşească disputele pentru ca România să-și consolideze credibilitatea în Europa.

”Nu există învingători în referendumul din România. Acum, toate partidele politice trebuie să se asigure că România nu va fi perdantă. Forţele politice din România trebuie să acţioneze în mod responsabil pentru bine ţării şi trebuie să renunţe la dispute, care riscă să pună sub semnul întrebării credibilitatea României şi poziţia ţării în Europa", precizează Hannes Swoboda, potrivit Mediafax.

"Toată lumea din România şi din Europa trebuie să înceteze să vorbească despre o lovitură de stat. Prioritatea pentru România este să aibă o guvernare eficientă în care toţi membrii să colaboreze constructiv pentru continuarea reformelor necesare. Accentul trebuie să fie pus pe stabilizarea economiei, pe adoptarea reformelor judiciare şi intensificarea acţiunilor de combatere a corupţiei, nu pe dispute interne", subliniază Swoboda.

Același îndemn de depășire a disputei politice îl transmite Swoboda și președintelui Băsescu.

”Dacă preşedintele Traian Băsescu revine la Preşedinţie, va trebui să respecte majoritatea parlamentară şi să depăşească disputele politice, iar aceasta este cea mai importantă sarcină a unui preşedinte", a încheiat Swoboda.

Citeşte mai multe despre:   referendum