Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Israelului, în Parlamentul de la București: România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului (VIDEO)

Președintele Israelului, în Parlamentul de la București: România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Iun 2021, 13:29
Președintele Israelului, în Parlamentul de la București: România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Președintele Israelului, Reuven Rivlin, a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului de la București că România este un stat prieten al poporului evreu și al Israelului în lupta cu antisemitismul. Reuven Rivlin se află de marți într-o vizită oficială în țara noastră, în cadrul a avut deja întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Florin Cîțu.

 

Președimtele Israelului, discurs în Parlamentul României

 

„România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului, stat evreiesc şi democratic, în care tot cetăţenii sunt egali în drepturile lor”, a declararat președintele Israelului.

Referindu-se la situația de securitate din Orientul Mijlociu, Reuven Rivlin, a susținut că Israelul ”acceptă critica la obiect”, dar nu poate accepta ”încercări de subminare şi de a şubrezi dreptul nostru de existenţă prin uz ilicit de mijloace violente şi exploatând legislaţia internaţională, interpretată de parcă ar permite lovire în Israel”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Reuven Rivlin: Nu avem niciun război cu Islamul sau cu popoarele arabe din Orientul Mijlociu sau din toată lumea

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

„Nu avem niciun război cu Islamul sau cu popoarele arabe din Orientul Mijlociu sau din toată lumea. Noi luptăm, într-adevăr, cu forţele întunecate, care încearcă să impună teroare şi să extermine pe oricine se opune lor şi, în special, Statul Israel şi locuitorii săi. Regimul terorist iranian şi colaboratorii săi din Liban şi din Gaza se străduiesc să submineze însăşi existenţa noastră iar Israelul are dreptul şi datoria, aş zice eu, de a-şi apăra cetăţenii, să-şi apere cetăţenii de ameninţare nucleară, de atacuri cu rachete, de ameninţare cu teroare”, a mai spus președintele Israelului.

În declarația de presă susținută, marți, la finalul întrevederii cu omologul său israelian, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre relațiile bune dintre cele două state și despre inițiativele României în privința combaterii antisemitismului.

”Între România și statul Israel există relații privilegiate cu caracter strategic, fundamentate pe legături solide de ordin istoric, cultural și uman.

O contribuție esențială la crarea acestei relații speciale o au cele două comunități cărora le adresez un gând bun și cu acest prilej. Suntem îndatorați comunității originarilor din România pentru aprecierea de care țara noastră se bucură în Israel în cele mai diverse domenii – tehnic, medical, artistic, sportiv. Comunitatea evreiască din România are un rol foarte activ și dinamic, menținând o apropiere constantă de societatea israeliană”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Reuven Rivlin,   Israel