Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Jair Bolsonaro pariază că hidroxiclorochina poate salva Brazila, dar și viața sa

Președintele Jair Bolsonaro pariază că hidroxiclorochina poate salva Brazila, dar și viața sa

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Iul 2020, 08:31
Președintele Jair Bolsonaro pariază că hidroxiclorochina poate salva Brazila, dar și viața sa foto: Facebook Externe

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, pariază pe hidroxiclorochină, în speranța că, astfel, țara sa va reuși să învingă COVID-19. El și-a presat guvernul să facă medicamentul folosit tradițional pentru malarie valabil pe scară largă și i-a încurajat pe brazilieni să îl folosească, atât pentru prevenirea bolii infecțioase, cât și pentru tratarea sa, transmite Reuters.
 

Jair Bolsonaro pariază că hidroxiclorochina poate salva Brazila, dar și viața sa


 

În prezent, președintele de dreapta își supune convingerile la cea mai importantă încercare: Bolsonaro a anunțat, marți, că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus și că se tratează cu hidroxiclorochină.

Într-un interviu televizat, Bolsonaro a declarat că a luat pentru început două doze, în combinație cu antibioticul azitromicina, și că s-a simțit mai bine aproape imediat. Singurul său regret, susține liderul brazilian, a fost că nu a folosit acest tratament mai devreme.

„Dacă aș fi luat hidroxiclorochină preventiv, încă lucram”, în loc să stau în carantină, a afirmat Bolsonaro. Într-un video separat, el a luat o a treia pastilă și a afirmat că deși a auzit și de alte tratamente, niciunul nu s-a dovedit încă eficient. „Am încredere în hidroxiclorochină. Voi?”, mai spune el.

Jair Bolsonaro este unul dintre cei peste 1,7 milioane de brazilieni confirmați cu COVID-19. Țara latinoamericană a înregistrat, până la acest moment, circa 68.000 de decese în rândul persoanelor depistate cu infecție cu coronavirus. Doar Statele Unite au mai multe îmbolnăviri și fatalități, dar ritmul lor de testare este fără egal pe glob.

În vârstă de 65 de ani, Jair Bolsonaro a fost un opozant al măsurilor de carantină, a criticat portul de mască și a luat în derâdere coronavirusul, catalogându-l drept „o mică gripă”. În schimb, el și-a pus încrederea în hidroxiclorochină și clorochină, pe care le vede drept elemente centrale în răspunsul național la pandemia de coronavirus.

În general, cele două medicamente sunt folosite în tratarea malariei, în timp ce hidroxiclorochina este utilizată și la anumite boli autoimune. Dacă anumite țări au autorizat folosirea lor pentru cazurile de COVID-19, iar o serie de doctori au raportat rezultate încurajatoare, există și un curent de gândire care resping această tactică de luptă cu noul coronavirus.
 

Președintele Braziliei și-a dat masca jos în fața presei, deși a fost confirmat cu infecție cu coronavirus


 

Jair Bolsonaro a stârnit, marți, dezbateri aprinse în țara sa. Diagnosticat cu COVID-19, președintele Braziliei și-a dat jos masca în fața jurnaliștilor, pentru a le demonstra că se simte foarte bine. Cu toate acestea, gestul a provocat nemulțumirea unei părți din presă, care susține că șeful statului latinoamerican a pus în pericol viața reporterilor prezenți la conferința de presă respectivă, potrivit El Comercio

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

„Totul este bine. Mulțumesc tuturor care s-au rugat pentru mine. Sunt bine, îi mulțumesc lui Dumnezeu. (...) Iau cea de-a treia doză de hidroxiclorochină. Mă simt foarte bine. Duminică m-am simţit aşa şi aşa. Luni, însă, m-am simţit rău. Azi, marţi, sunt mult mai bine decât sâmbătă, deci clar funcţionează", a declarat Bolsonaro în conferința de presă. 

Citeşte mai multe despre:   Brazilia