Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Joe Biden a retras miercuri o serie de ordine executive din perioada administrației Trump care au încercat să interzică noi descărcări ale aplicațiilor WeChat și TikTok

Președintele Joe Biden a retras miercuri o serie de ordine executive din perioada administrației Trump care au încercat să interzică noi descărcări ale aplicațiilor WeChat și TikTok

Un articol de: George Lupu - 09 Iun 2021, 20:55
Președintele Joe Biden a retras miercuri o serie de ordine executive din perioada administrației Trump care au încercat să interzică noi descărcări ale aplicațiilor WeChat și TikTok Foto: hepta.ro/Abaca Press / Pool/ABACA Externe

Președintele Joe Biden a retras miercuri o serie de ordine executive din perioada președinției lui Donald Trump care au încercat să interzică noi descărcări ale aplicațiilor WeChat și TikTok și a ordonat o revizuire de către Departamentul comerțului a preocupărilor de securitate pe care le prezintă aceste aplicații și altele, scrie Reuters.

Administrația fostului președinte Donald Trump a încercat să blocheze noii utilizatori să descarce aplicațiile TikTok și WeChat, aplicația scurtă de partajare video deținută de chinezi. Instanțele au blocat aceste ordine, care nu au intrat niciodată în vigoare.

O analiză separată a securității naționale a SUA cun privire la TikTok lansată la sfârșitul anului 2019 rămâne activă și în curs, a declarat un oficial de la Casa Albă, refuzând să ofere orice detalii.

Casa Albă rămâne foarte îngrijorată de riscurile cu privire la protecția datelor ale utilizatorilor TikTok, a declarat reporterilor un alt oficial al administrației.

Ordinul Biden îndeamnă Departamentul Comerțului să monitorizeze aplicații software precum TikTok care ar putea afecta securitatea națională a SUA, precum și să facă recomandări în termen de 120 de zile pentru a proteja datele cetățenilor americani achiziționate sau accesate de către companiile controlate de adversarii străini. TikTok a refuzat să comenteze.

WeChat nu a comentat imediat. WeChat, care a fost descărcat de cel puțin 19 milioane de ori de către utilizatorii americani, este utilizat pe scară largă ca mediu pentru servicii, jocuri și plăți. Michael Bien, avocatul principal al WeChat Users Alliance, care a dat în judecată pentru blocarea ordinului Trump, a lăudat administrația Biden pentru revocarea „interdicției greșite a WeChat care ... ar fi dus la închiderea fără precedent a unei platforme majore pentru comunicații pe care s-au bazat milioane de oameni din Statele Unite. "

Noul ordin executiv al lui Biden revocă ordinele WeChat și TikTok emise de Trump în august, împreună cu un altul din ianuarie care viza alte opt aplicații software de comunicații și tehnologii financiare. Ordinul Trump din ianuarie a interzis tranzacțiile cu opt aplicații chinezești, inclusiv Alipay (688688.SS) Ant Group (Alipay) și Tencent Holdings Ltd (0700.HK) QQ Wallet și WeChat; până în prezent nu au fost emise interdicții.

Administrația Trump a susținut că WeChat și TikTok au ridicat probleme de securitate națională, deoarece datele personale sensibile ale utilizatorilor americani ar putea fi colectate de guvernul Chinei. Atât TikTok, care are peste 100 de milioane de utilizatori în Statele Unite, cât și WeChat au negat prezența unor probleme de securitate națională.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...