Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Parlamentului European, Martin Schulz este criticat că trăiește în lux pe bani europeni

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz este criticat că trăiește în lux pe bani europeni

Un articol de: - 08 Oct 2015, 22:38
Președintele Parlamentului European, Martin Schulz este criticat că trăiește în lux pe bani europeni Foto: guim.co.uk Externe

Un raport publicat de jurnalul oficial al UE, în care sunt prezentate cheltuielile Parlamentului European pentru exercițiul financiar din 2013, Martin Schulz este acuzat de risipă. În raportul respectiv, el este dat ca un “exemplu rău” , informează Daily Telegraph, citat de aktual24.

Potrivit raportului, Schulz dispune de două mașini oficiale, și utilizează în același timp, 35 de persoane (un redactor pentru discursuri, doi șoferi oficiali, patru consilieri pentru afaceri externe și un ușier folosit la primirea invitaților la evenimente). Potrivit eurodeputaților, Schultz este un exemplu rău într-o perioadă în care tuturor contribuabililor li s-a cerut să reducă cheltuielile.

Pe lângă salariul de aproximativ 306.000 de euro, Schultz cheltuie pentru cei care îi fac parte din staff, o suma de 1.350.000 de euro.

În raportul prezentat, se pare că luxul lui Schultz nu este singura exagerare a Parlamentului European. Cu ocazia alegerilor europene din 2014, a fost cheltuită o sumă de circa 17,8 milioane de euro. De asemene, pentru deplasările și delegațiile deputaților, a fost cheltuită o sumă de aproximativ 5,7 milioane de euro, dintre care aproape 500.000 de euro doar pentru o singură vizită.

Citeşte mai multe despre:   bani europeni,   lux,   deputati