Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Parlamentului European: 'Democraţia nu poate fi suspendată în faţa COVID-19'

Președintele Parlamentului European: 'Democraţia nu poate fi suspendată în faţa COVID-19'

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Mar 2020, 12:52
Foto: Facebook / David Sassoli Externe

Preşedintele Parlamentului European, David Sassolia declarat, joi, că democraţia nu poate fi suspendată în pandemiei de Covid-19.

Afirmația acestuia vine în contextul în care la Bruxelles are loc o sesiune plenară extraordinară pentru adoptarea de măsuri împotriva pandemiei de COVID-19.

"Ne confruntăm cu o situaţie extraordinară şi neaşteptată. Am fost nevoiţi să luăm decizii fără precedent în ultimele săptămâni, încercând să anticipăm circumstanţele în schimbare rapidă pentru a proteja sănătatea angajaţilor şi a membrilor (PE), dar garantând în acelaşi timp că activitatea democratică a instituţiei poate continua.

A trebuit să încetinim, bineînţeles. Dar nu ne-am oprit, pentru că democraţia nu poate fi suspendată în mijlocul unei crize atât de dramatice", a precizat Sassoli, potrivit Agerpres.

Președintele Parlamentului European ami spune că instituțiile europene trebuie să rămână în slujba cetățeanului și transmite condoleanțe familiei unui angajat din P.E. decedat din cauza infectării cu Covid.19.

"Mulțumesc tuturor persoanelor care se luptă cu acest virus în fiecare zi cu curaj şi hotărâre, în primul rând celor care sunt bolnavi, întregului staff medical care lucrează neobosit în Europa şi de asemenea cetăţenilor care prin comportamentul lor responsabil vor avea un rol hotărâtor în eradicarea acestei pandemii", a încheiat David Sassoli.

Președintele Parlamntului European: 'Democraţia nu poate fi suspendată în faţa COVID-19'

 

Citeşte mai multe despre:   David Sassoli