Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele prorus Igor Dodon vrea modificarea Constituţiei pentru a bloca unirea Republicii Moldova cu România

Președintele prorus Igor Dodon vrea modificarea Constituţiei pentru a bloca unirea Republicii Moldova cu România

Un articol de: George Lupu - 26 Feb 2020, 12:12
Foto: Igor Dodon / Facebook Externe

Președintele Igor Dodon a declarat într- un interviu televizat că va propune Parlamentului Republicii Moldova modificarea Constituției, astfel încât unirea cu România să nu poată fi posibilă. 

Mai exact, Igor Dodon a declarat marţi seara că articolul 142 din Constituţia Republicii Moldova trebuie eliminat și că după alegerile prezidențiale va iniția acțiuni în acest sens.

De asemenea, preşedintele Republicii Moldova spune că cei care promovează ideea 'lichidării statului' ar trebui să fie pedepsiţi, lucru pe care nu îl permite actualul articol.

'În privinţa celor care pledează pentru lichidarea Republicii Moldova trebuie luate măsuri adecvate. Dar pentru ca aceştia să nu se adreseze instanţelor internaţionale, aşa cum s-a mai întâmplat, e nevoie să modificăm unele prevederi ale Constituţiei. În Legea Supremă este scris că cei care pledează pentru distrugerea statalităţii, suveranităţii sunt în afara legii. Totuşi, într-un alt articol se spune că prin intermediul unui referendum se poate lua decizia cu privire la unirea cu alte state', a declarat președintele prorus Igor Dodon.

 

Potrivit acestuia, în Constituţia niciunei ţări nu este prevăzută o normă care ar permite 'distrugerea statului'.

'În Constituţia noastră, din păcate, acest mecanism a rămas. Cred că, după alegerile prezidenţiale, vom avea o abordare foarte serioasă pentru unele schimbări în Constituţie', a conchis Igor Dodon.

 

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Republica Moldova