Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Rusiei respinge apelurile pentru renunțarea la gaz, una dintre principalele arme ale economiei rusești: „Cred că omenirea s-ar putea întoarce la traiul în peşteri”

Președintele Rusiei respinge apelurile pentru renunțarea la gaz, una dintre principalele arme ale economiei rusești: „Cred că omenirea s-ar putea întoarce la traiul în peşteri”

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Noi 2019, 19:58
foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Guneev Externe

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a ironizat, miercuri, apelurile tot mai frecvente în Europa privind reducerea dependenței de energiile fosile, dar mai ales de gaz, potrivit AFP preluată de Agerpres. Gazul rămâne, totuși, unul dintre pilonii economiei rusești.

Îndemnat să se pronunţe, în cadrul unui forum economic la Moscova, în legătură cu voinţa afişată de unii europeni de a nu mai folosi gaz, Vladimir Putin a apreciat că a renunţa la o „energie atât de curată" este „o idee absolut bizară".

„În susţinerea acestui gen de propuneri, cred că omenirea s-ar putea întoarce la traiul în peşteri, pentru că nu ar mai consuma nimic”, a spus preşedintele rus, în răspuns la o întrebare din partea preşedintelui grupului italian de petrol şi gaze Eni, Emma Marcegagli.

Cu doar o săptămână în urmă, Banca de investiții a UE propunea încetarea finanţării proiectelor legate de energiile fosile, începând din 2022.

„Dată fiind tehnologia actuală, omenirea nu ar putea să supravieţuiască şi să-şi salvgardeze civilizaţia fără hidrocarburi şi fără energia nucleară sau hidraulică", a adăugat miercuri Putin, potrivit căruia balanţa energetică rusă este una din „cele mai verzi din lume".

El a calificat totodată drept „barbară, fără exagerare", extragerea petrolului de şist, care este de altfel interzisă în numeroase ţări, dar este autorizată, de exemplu, în SUA.

„În unele locuri unde se practică aceste extrageri, la robinete nu curge apă, ci noroi", a afirmat liderul de la Kremlin, subliniind că astfel de metode „distrug mediul" şi că Rusia „nu va face niciodată acest lucru".

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Vladimir Putin
 
Loading...