Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea beneficia de imunitate pe viață, potrivit unui proiect legislativ

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea beneficia de imunitate pe viață, potrivit unui proiect legislativ

Un articol de: George Lupu - 05 Noi 2020, 18:06
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea beneficia de imunitate pe viață, potrivit unui proiect legislativ Foto: CNBC.com Externe

Președintele Rusiei Vșadimir Putin ar putea beneficia de imunitate pe viațî în fața legii, potrivit unui nou proiect legislativ care nu ar mai permite foștilor președinți ruși să răspundă penal.

Foștii lefi de stat nu vor putea fi urmăriți penal pentru nicio infracțiune comisă în timpul vieții. Este o extindere majoră a actuali legislații care oferă imunitate președinților doar în timpul vieții.

 Până acum, foștii președinți beneficiau de imunitate doar pentru eventuale infracțiuni comise în timpul mandatului, scrie Reuters.

Proiectul de lege, pus în dezbatere publică pe un site al Guvernului, este unul dintre mai multe proiecte care au fost introduse în urma reformelor constituționale care, printre altele, îi permit președintelui Vladimir Putin să candideze din nou la încheierea mandatului său în 2024.

Foștii președinți se bucură deja de imunitate pe viață pentru infracțiunile săvârșite în funcție în temeiul legislației adoptate după ce primul președinte post-sovietic al Rusiei, Boris Yeltsin, i-a predat frâiele puterii lui Putin la începutul secolului.

Noul proiect de lege ar îngreuna, de asemenea, ridicarea imunității extinse a foștilor președinți.

Ar fi nevoie ca parlamentarii din Camera Superioară să voteze covârșitor pentru a revoca imunitatea prezidențială pe baza acuzațiilor că președintele a comis o trădare sau o altă infracțiune gravă.

Proiectul de lege urmează să fie votat de Parlament, iar mai apoi președintele Vladimir Putin să promulge legea.

Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia