Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele Siriei: Există riscul unui război regional în Orientul Mijlociu în cazul unei intervenții din partea Occidentului

Președintele Siriei: Există riscul unui război regional în Orientul Mijlociu în cazul unei intervenții din partea Occidentului

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat că o intervenţie din partea puterilor vestice ar provoca izbucnirea unui război regional în Orientul Mijlociu. Între timp, John McCain a declarat că o respingere a acţiunii militare de către Congresul american ar reprezenta o lovitură de imagine pentru ţară iar Franţa îşi doreşte o intervenţie în Siria dar nu va acţiona fără aliaţi, a arătat premierul Jean-Marc Ayrault.

Senatorul american John McCain i-a cerut preşedintelui Barak Obama să aducă mai multe argumente pentru o intervenţie în Siria pentru a convinge Congresul american care va decide dacă Statele Unite vor acţiona împotriva regimului de la Damasc.

„Dacă Congresul va respinge o asemenea rezoluţie, după ce preşedintele Statelor Unite a hotărât deja o intervenţie, consecinţele vor fi catastrofice. Credibilitatea acestei ţări, atât în ochii aliaţilor, cât şi în cei ai adversarilor va fi distrusă”, a declarat McCain.

Între timp, aliaţii aşteaptă.

„Franţa e hotărâtă să acţioneze împotriva utilizării armelor chimice de regimul lui Bashar al-Assad şi să-l descurajeze în a mai face la fel din nou prin acţiuni ferme şi proporţionale”, a declart Jean-Marc Ayrault, primul ministru al Franței.

Premierul a mai declarat că francezii nu vor acţiona niciodată singuri în Siria. Decizia este una dificilă, mai ales după ultimele declaraţii ale liderului de la Damasc referitoare la o posibilă intervenţie militară.

„Toţi vor pierde controlul, odata inceputa (...) Se vor institui haosul si extremismul. Exista riscul unui razboi regional”, Bashar al-Assad, preşedinte Siria, potrivit Le Figaro.

Iar preşedintele sirian continuă să-şi susţină nevinovăţia.

"Cei care fac acuzatii trebuie sa aduca dovezi. Provocam Statele Unite si Franta sa faca acest lucru. Obama si Hollande au fost incapabili sa faca acest lucru, inclusiv pentru proprii cetateni”, a mai spus al-Assad.

Citeşte mai multe despre:   Siria,   Bashar al-Assad