Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele sud-african susține că externarea lui Mandela este o dovadă pentru îmbunătățirea stării sale de sănătate

Președintele sud-african susține că externarea lui Mandela este o dovadă pentru îmbunătățirea stării sale de sănătate

Faptul că Nelson Mandela a fost externat și dus înapoi la reședința sa stă mărturie progresele înregistrare de celebrul pacient, a declarat, marți, președintele sud-african Jacob Zuma.

"Suntem foarte fericiţi că el a putut părăsi spitalul, ceea ce indică progrese. Suntem conştienţi că este în vârstă şi că nu se simte bine, dar suntem foarte bucuroşi că s-a întors la el", a declarat şeful de stat sud-african marţi dimineaţa, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, reluând formula repetată de sute de ori: "Se află în continuare într-o stare critică dar stabilă şi reacţionează la tratament", transmite Mediafax.

Fostul lider sud-african în vârstă de 95 de ani, a fost spitalizat la Pretoria, pe 8 iunie, pentru o recidivă a infecţiei sale pulmonare, starea sa de sănătate fiind calificată drept "gravă". Starea sa s-a agravat semnificativ ulterior, devenind critică pe 23 iunie, provocând de mai multe ori cele mai rele aşteptări.

Citeşte mai multe despre:   Africa de Sud,   nelson mandela,   stare de sanatate