Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele turc Recep Erdogan îi îndeamnă pe musulmani să fie uniți în faţa „atacurilor” creştinilor: „Această formă de ideologie fanatică nu e deloc diferită de cea a ISIS”

Președintele turc Recep Erdogan îi îndeamnă pe musulmani să fie uniți în faţa „atacurilor” creştinilor: „Această formă de ideologie fanatică nu e deloc diferită de cea a ISIS”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Noi 2020, 19:47
Președintele turc Recep Erdogan îi îndeamnă pe musulmani să fie uniți în faţa „atacurilor” creştinilor: „Această formă de ideologie fanatică nu e deloc diferită de cea a ISIS” Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA Externe

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a îndemnat pe musulmani să fie uniți în fața „atacurilor” tot mai numeroase ale creștinilor la adresa valorilor islamice. El a deplâns faptul că, în multe țări, musulmanii sunt marginalizați din cauza religiei lor și s-a referit la Suedia, Norvegia, Franța, Noua Zeelandă sau Canada. „Această formă de ideologie fanatică, deloc diferită de cea a Statului Islamic, câştigă tot mai mult teren şi e chiar încurajată la nivel de şefi de stat”, a mai  spus Erdogan, făcând referire la omologul său francez, Emmanuel Macron. Săptămâna trecută, Recep Tayyip Erdogan a susținut că Turcia se vede drept parte inseparabilă a Europei, dar nu va ceda atacurilor și nici nu va accepta dublul standard.

 

Recep Erdogan le cere musulmanilor să fie uniți în fața „atacurilor” creștinilor

 

Într-un mesaj adresat Convenţiei Societăţii Musulmanilor Americani, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut un apel la unitatea musulmanilor în fața a ceea ce el a numit „atacurile” tot mai dese ale creștinilor.

„În faţa atacurilor îndreptate asupra celor mai sacre valori ale  noastre, este datoria noastră să lăsăm deoparte diferenţele şi să ne unim forţele în numele Islamului”, a transmis Erdogan, într-un mesaj video.

El a spus că „virusul islamofobiei” se răspândește chiar mai rapid decât coronavirusului: „În ţări descrise drept ”leagăne ale democraţiei”, rasismul, discriminarea şi intoleranţa au crescut atât de mult încât nu mai pot fi ascunse”. Liderul de la Ankara a acuzat apoi că musulmanii sunt marginalizați în multe țări din cauza credinței lor.

„Această formă de ideologie fanatică, deloc diferită de cea al Statului Islamic, câştigă tot mai mult teren şi e chiar încurajată la nivel de şefi de stat. A se vedea exemplul jignirii Profetului nostru, sub pretextul libertăţii de opinie din Franţa”, a continuat Erdogan.

El a spus apoi că toți cei care insultă valorile islamice folosesc drept pretext libertatea de exprimare pentru a-și ascunde fascismul de care dau dovadă: „Insultarea valorilor sacre nu are nimic de-a face cu libertatea. Cei care acum îi bat pe umeri pe cei care au ars Coranul, cei care încurajează insultarea Profetului nostru, cei care ignoră atacurile din moschei, nu o fac în numele libertăţii, ci pentru a-şi ascunde fascismul pe care-l au în ei”.

„E datoria noastră să apărăm cu preţul vieţilor noastre dreptul la Ierusalim, sanctuarul înţelepciunii şi al comunităţii musulmane”, a mai declarat președintele Turciei, în mesajul prezentat la Convenţia Societăţii Musulmanilor Americani.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Recep Erdogan: Emmanuel Macron ar trebui să-și facă un control la cap

 

„Ne vedem ca parte inseparabilă a Europei... Totuși, asta nu înseamnă că vom ceda în fața atacurilor fățișe, nedreptăților voalate și standardelor duble ce vizează țara și națiunea noastră”, a mai spus, recent, Erdogan, în condițiile unor relații tot mai tensionate între Turcia și Europa, deși această țară este candidat oficial pentru aderarea la UE.

Relațiile sunt și mai reci între Ankara și Paris. Disensiunile s-au acutizat după uciderea profesorului francez Samuel Paty, care le arătase elevilor săi, în timpul unei lecții despre libertatea de exprimare, caricaturile cu Profetul Mahomed publicate în revista de satiră Charlie Hebdo.

Franța, inclusiv prin vocea președintelui Emmanuel Macron, a apărat dreptul de a publica acele caricaturi și a vorbit despre cât de importantă este pentru națiune libertatea de exprimare

În replică, Recep Erdogan a spus că Occidentul se „îndreaptă încă o dată către o perioadă de barbarie” și l-a îndemnat pe Emmanuel Macron să-și facă un control la cap.

Citeşte mai multe despre:   Recep Tayyip Erdogan,   crestini,   musulmani,   Turcia,   islam