Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut boicotarea produselor din Franța

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut boicotarea produselor din Franța

Un articol de: George Lupu - 26 Oct 2020, 15:35
Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut boicotarea produselor din Franța Sursa Foto: www.bursa.ro Externe

Președintele turc Tayyip Erdogan a cerut luni ca turcii să nu cumpere niciodată bunuri franceze și a îndemnat liderii Uniunii Europene să oprească agenda „anti-islamică” a liderului francez Emmanuel Macron.

 

Președintele Turciei îndeamnă la boicotarea produselor franceze

 

Erdogan a declarat sâmbătă că Macron a avut o problemă cu musulmanii și că are nevoie de controale privind sănătatea sa mintală - o declarație care a determinat Franța să-și revoce ambasadorul din Ankara. Măsura nu l-a oprit pe Erdogan să facă noi ccomentarii similare a doua zi și din nou luni, potrivit Reuters.

„La fel cum se spune „ Nu cumpărați bunuri cu mărcile turcești ”în Franța, fac apel la toți cetățenii mei de aici să nu ajute niciodată brandurile franceze sau să le cumpărați”, a spus Erdogan.

Franța este a zecea cea mai mare sursă de importuri în Turcia și a șaptea cea mai mare piață pentru exporturile Turciei, potrivit institutului statistic al Turciei. Printre importurile majore franceze, autoturismele franceze se numără printre cele mai vândute mașini din Turcia.

Macron s-a angajat să lupte împotriva „separatismului islamist”, spunând că amenință să preia unele comunități musulmane din Franța. De atunci, țara a fost zguduită de decapitarea unui profesor de către un militant islamist, răzbunând utilizarea desenelor animate ale profetului Mohammad într-o clasă.

Liderii europeni trebuie să pună capăt agendei „anti-islamice” a lui Macron, a spus Erdogan într-un discurs la începutul unei săptămâni de activități în Turcia pentru a comemora ziua de naștere a profetului Mohammad.

Turcia și Franța sunt state membre ale alianței militare NATO, dar s-au confruntat cu opțiuni diferite în probleme de politică externă precum situația din Siria și din Libia, jurisdicția maritimă în estul Mediteranei și conflictul din Nagorno-Karabakh.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Recep Tayyip Erodgan l-a atacat pe Emmanuel Marcon

 

Recep Tayyip Erdogan afirmase, sâmbătă, că Emmanuel Macron are o problemă cu musulmanii și are nevoie de un control la cap – un mesaj aspru care a condus la decizia Franței de a rechema ambasadorul din Ankara.

„Persoana responsabilă de Franța și-a pierdut calea. O ține cu Erdogan toată ziua. Uită-te la tine mai întâi și vezi încotro te îndrepți! Am spus la Kayseri, ieri, că are probleme și că trebuie într-adevăr verificat”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat, în provincia estică Malatya, potrivit Reuters.

În această lună, liderul francez a declarat război „separatismului islamist”, despre care crede că devine tot mai proeminent în anumite comunități musulmane din Franța.

Citeşte mai multe despre:   Recep Erdogan,   Turcia