Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președintele ucrainean Poroșenko, în cursa spre un nou mandat: Garantez că minoritățile naționale vor putea utiliza liber limba maternă

Președintele ucrainean Poroșenko, în cursa spre un nou mandat: Garantez că minoritățile naționale vor putea utiliza liber limba maternă

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Apr 2019, 19:07
sursă foto: telegraph.md Externe

Petro Poroșenko, președintele Ucrainei și unul dintre cei doi candidați rămași în cursa prezidențială, garantează că utilizarea liberă a limbilor minorităților naționale va fi strict respectată, potrivit lyberti.com.

„Președintele este garantul drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor. El este  garantul  utilizării libere a limbilor minorităților naționale, inclusiv a limbii ruse, pentru acei care își doresc acest lcuru. Subliniez cu fermitate că drepturile și libertățile constituționale vor fi strict respectate”, a spus șeful statului ucrainean, în cadrul unei emisiuni televizate.

În acest context, el a explicat că principala amenințare majoră pentru populația rusofonă din Ucraina este tocmai Vladimir Putin.

„Principalul risc sau amenințare majoră pentru populația rusofonă din  Ucrainei este Putin. Deoarece, tocmai în legătură cu agresiunea rusă, acei reprezentanți ai populației vorbitoare de limbă rusă care trăiesc în estul Ucrainei, astăzi suferă în primul rând din cauza  ocupației rusești, a  bombardamentelor, declinului economic și  războiului. Conceptul lumii rusești, care a fost impus inclusiv cu înființarea Novorossiei și dezmembrării statului nostru, a condus la astfel de consecințe dezastruoase. Vom proteja țara de Putin și vom proteja drepturile și libertățile constituționale ale fiecărui cetățean al Ucrainei. Toate drepturile constituționale”, a explicat Poroșenko.

Citeşte mai multe despre:   Petro Porosenko,   Ucraina
 
Loading...