Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Președinția UE avertizează USL: „O nouă ofensivă împotriva statului de drept nu va rămâne fără consecinţe”

Președinția UE avertizează USL: „O nouă ofensivă împotriva statului de drept nu va rămâne fără consecinţe”

Noi semnale negative din partea liderilor europeni. Astfel ţara noastră riscă să se confrunte cu aceeaşi reacţie dură din partea ţărilor occidentale, la fel cum s-a întâmplat şi în vara acestui an.

Asta în cazul în care noua majoritate aflată la Putere la Bucureşti atentează la instituţiile fundamentale ale democraţiei, a spus Andreas Mavroyiannis, viceministru pentru Afaceri Europene pe lângă preşedintele Ciprului, scrie Evenimentul Zilei.

Ciprul avertizează că o nouă ofensivă împotriva statului de drept a politicienilor români nu va rămâne fără consecinţe.

„Indiferent de dezbaterile politice, nu afectaţi instituţiile, acestea sunt baza democraţiei. Dacă aveţi o majoritate parlamentară şi vă apucaţi să faceţi modificări care nu se înscriu în procesul democratic, atunci veţi plăti un anumit preţ. Trebuie să înţelegeţi care sunt pilonii fundamentali ai unui sistem democratic", a declarat Andreas Mavroyiannis, viceministru pentru Afaceri Europene pe lângă preşedintele Ciprului.

De asemenea viceministrul a mai explicat cât de greu i-a fost preşedinţiei cipriote să gestioneze efectele crizei politice din România din această vară.

„Am încercat din răsputeri să minimizăm efectele şi să evităm o reacţie dură la nivel european şi cred că am reuşit cumva să aplicăm cu succes o politică de «damage control». A fost însă foarte greu de înţeles la nivelul UE ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti iar la finalul zilei ne-am dat seama că efectele sunt greu de administrat întru-totul de către noi", adaugă Mavroyiannis.

Pe de altă parte, viceministrul a venit şi cu veşti bune. Şi asta în contextul aderării României la Spaţiul Schengen. Astfel Andreas Mavroyiannis a spus că speră ca la anul să fie un nou calendar al aderării ţării noastre la Schengen cu condiţia ca totul să se desfăşoare bine în România.

Citeşte mai multe despre:   Cipru,   USL,   Uniunea Europeana,   statul de drept