Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Presupusul amant al preşedintelui RUPE tăcerea: ‘Am avut o relaţie...’

Presupusul amant al preşedintelui RUPE tăcerea: ‘Am avut o relaţie...’

Un articol de: B1.ro - 30 Iul 2018, 22:04
Presupusul amant al preşedintelui RUPE tăcerea: ‘Am avut o relaţie...’ Externe

Scandal la Palatul Elysee! Bodyguardul prezidenţial Alexandre Benalla, 26 de ani, a fost demis în urmă cu o săptămână după ce a fost filmat în timpul unor proteste din lune mai, când lovea un manifestant. Presa franceză a lansat ipoteza că tânărul de origine marocană ar fi iubitul secret al preşedintelui. Benalla a acceptat să vorbească în premieră pentru The Guardian. Iată ce a declarat.

Fostul bodyguard al lui Emmanuel Macron (40 de ani) rupe tăcerea. Presupusul amant al preşedintelui a povestit în premieră cum a crescut visând că într-o bună zi va ajunge agent de pază la Palatul Elysee. Din 2017, el şi-a văzut visul cu ochii devenind mâna dreaptă a cuplului prezidenţial alcătuit din Brigitte (65 de ani) şi Emmanuel Macron. Benalla a fost oficial pus sub acuzare pentru că a agresat doi manifestanţi în timpul protestelor din luna mai, din Paris. El a fost demis de Macron la presiunea presei. „A fost un gest viguros, recunosc asta. Sunt o persoană impulsivă, dar nu sunt violent”, a explicat Benalla. Tânărul cu origini marocane a crescut într-un apartament de 15 mp, care arăta „ca o celulă de puşcărie” din Evreux, Normandia, împreună cu mama lui, fratele şi sora. Mama lui de origine marocană a ajuns în Franţa în 1980 şi s-a înscris la facultatea de chimie, dar s-a specializat ulterior în mamematică şi a devenit profesoară. La scurt timp după ce Alexandre Benalla a venit pe lume ea a divorţat de tatăl acestuia pentru că devenise violent.

Nu l-am cunoscut. A încercat să mă ia cu el de trei ori. M-am ascuns de fiecare dată în casa unei mătuşi să scap de el”, a povestit Benalla pentru Journal de Dimanche. Când a împlinit 15 ani, Benalla i-a scris lui Nicolas Sarkozy, care era Ministru de Interne la vremea respectivă şi l-a rugat să îi permită să intre în trupele de elită ale poliţiei. Ministrul i-a răspuns că poate intra în trupele RAID, care se ocupă de paza şi protecţia politicienilor şi celebrităţilor. S-a antrenat cu RAID timp de 3 zile. Anii au trecut şi Benalla a început să ştie ce vrea de la viaţă.

Am văzut filmul «The Bodyguard» cu Kevin Costner şi Whitney Houston de cel puţin 20 de ori. Am văzut şi filmul „In the line of fire” cu Clint Eastwood şi am ştiut că vreau să ajung bodyguardul preşedintelui Republicii”, a povestit Benalla. A fost angajat de Partidul Socialist şi în paralel s-a specializat în Securitate Publică şi şi-a dat Masterul în acewastă specializare. A intrat în trupele de rezervă ale Jandarmeriei, fiind considerat „foarte disciplinat” şi „cu un comportament impecabil”. Presupusul amant al preşedintelui francez a ţinut să precizeze ce relaţie a avut cu acesta. Benalla îl numeşte „boss” pe Macron şi susţine că: „îi port un respect profund şi am avut relaţii strict profesionale cu el. Nu au existat familiarităţi pentru că eram la dispoziţia şi ordinele lui. Avea încredere în mine deşi nu ştia nimic din trecutul meu. Sper din tot sufletul să nu regrete niciodată şansa pe care mi-a dat-o de a lucra pentru el”.

Benalla a povestit cum l-a scăpat de furia taximetriştilor parizieni pe Macron, după ce l-a condus pe acoperişul unor clădiri până la maşină. În 2017, după ce a câştigat alegerile Macron l-a luat cu el la Palatul Elysee. Din acea clipă şi până săptămâna trecută au fost nedespărţiţi. Când a aflat din presă incidentul în care a fost implicat Benalla, Macron l-a chemat la el şi i-a zis: „Ai comis o greşeală extrem de serioasă şi sunt dezamăgit. Mă simt trădat. Eşti pedepsit, este normal să fie aşa. Am încredere în tine, dar trebuie să accepţi această situaţie pentru că voi renunţa la serviciile tale”.

 


 


 

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Alexandre Benalla