Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Anul Marelui Cutremur! Previziunile specialiștilor: ”Regiunile vestice în orice moment pot fi lovite de un cutremur cu o capacitate de 8-9 puncte pe scara Richter”

Anul Marelui Cutremur! Previziunile specialiștilor: ”Regiunile vestice în orice moment pot fi lovite de un cutremur cu o capacitate de 8-9 puncte pe scara Richter”

Un articol de: B1.ro - 19 Noi 2018, 09:43
Anul Marelui Cutremur! Previziunile specialiștilor: ”Regiunile vestice în orice moment pot fi lovite de un cutremur cu o capacitate de 8-9 puncte pe scara Richter” Externe

Regiunile vestice ale Ucrainei pot fi lovite în orice moment de un cutremur cu o capacitate de 8-9 puncte pe scara Richter.

Directorul adjunct al Institutului de Geofizică al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, Oleksandr Kedzer, spune că Transcarpatia ar putea fi în viitorul apropiat lovită de un puternic cutremur, deoarece această regiune este inclusă în zona de activitate seismică.

Mai mult, acesta a precizat că cercetările statistice denotă faptul că seismele puternice în Transcarpatia se produc la fiecare 100-120 de ani, iar ultimul dintre acestea a fost înregistrat în 1908.

„Desigur, există un motiv de neliniște. Harta seismică a Ucrainei arată că pot apărea cutremure devastatoare în Transcarpatia. În această zonă au mai fost cutremure cu o capacitate de până la 8 puncte pe scara Richter”, a declarat Oleksand Kedzer, scrie lyberti.com.