Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Criza refugiaților va dura o perioadă foarte lungă de timp

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Criza refugiaților va dura o perioadă foarte lungă de timp

Un articol de: -
Foto: taddlr.com Externe

Insula greacă Kos, una dintre primele porţi de intrare în Europa pentru refugiaţii sirieni, este scena ciocnirilor violente dintre refugiați și populația locală, mai mulți polițiști fiind răniți în timpul confruntărilor.

În acest context, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans și comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitri Avramopulos, au fost prezenți vineri în zonă, încercând să calmeze spiritele.

Cei doi oficiali au promis suma de cinci sute de milioane de euro pentru Grecia, pentru ca această ţară să facă faţă valului de imigranţi. Ajutorul financiar este planificat până în 2020, putând fi prelungit şi după acest an, a anunțat Timmermans. Gestul pare a fi adresat indirect şi celorlalte state membre care trebuie să se pregătească, la rândul lor, să accepte cote semnificative de imigranţi, arată cotidianul.ro.

Prezent pe insula Kos, Timmermans a sugerat că Europa trebuie să accepte fatalitatea, adică să se obişnuiască cu ideea că această criză a refugiaţilor va dura o perioadă foarte lungă de timp.

Oficialul european a precizat și că va fi un proces dificil de constituire a unei baze de date cu identităţile refugiaților, mai ales în condițiile în care mulţi dintre ei au nume false, îşi inventează identităţi noi, doar pentru a profita de pe urma statut de “refugiat”. De asemenea, unii dintre falşii refugiaţi vin cu o agendă jihadistă.

Astfel, multe instituţii comunitare vor fi implicate în această acțiune, multe din autorităţile naţionale şi locale ale statelor membre vor trebui să aloce timp şi resurse pentru a integra în mod legal valurile de străini.

Timmermans a atras atenția și asupra faptului că, în opinia Comisiei, va trebui acceptat faptul că toate statele membre vor fi afectate.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a vorbit, pe insula grecească și despre vina pe care o poartă Occidentul în criza refugiaţilor sirieni.

Întreaga comunitate internaţională a tergiversat dezbaterea despre soarta celor afectaţi de războiul din Siria, până când situaţia a devenit incontrolabilă, a spus oficialul UE, care a adăugat și că atât UE, cât și SUA au făcut evaluări greşite asupra genului de război din Siria, asupra duratei acestuia şi, mai ales a consecinţelor sale umanitare.

Timmermans a confirmat și că în Siria are loc un război prin intermediari, evitând să dea detalii.

Citeşte mai multe despre:   criza refugiatilor
 
 
 
Loading...