Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Prima centrală nucleară din Emiratele Arabe Unite, ce va fi construită de un consorțiu sud corean, a primit autorizația de construcție

Prima centrală nucleară din Emiratele Arabe Unite, ce va fi construită de un consorțiu sud corean, a primit autorizația de construcție

Lucrările de constructie la prima centrală nucleară din Emiratele Arabe Unite pot începe, au declarat miercuri reprezentanții Guvernului, deschizând drumul pentru ca un consorțiu de companii din Coreea de Sud să demareze proiectul în valoare de mai multe miliarde de dolari.

În decembrie 2009, EAU au acordat un contract pentru construcția a patru reactoare nucleare unui grup condus de Korea Electric Power Corp (KEPCO), pentru a face față cererii crescânde pentru energie electrică, relatează Reuters. Dar grupul, Emirates Energy Corp (ENEC) a trebuit să aștepte autorizația înainte de a putea începe lucrările la primele două reactoare, în Barakah.

Reprezenanții Autorității Federale pentru Reglementare Nucleară din EAU au spus că proiectul acesta va evita greșeli făcute la centrale nucleare construite în trecut, ca cea de la Fukushima, care  adus la un dezastru nuclear anul trecut.

Consorțiul sud corean va construi și administra patru reactoare de 1.400 de megawați în EAU. Primul ar trebui să devină operațional în 2017, iar celelalte până în 2020.

EAU, al treilea cel mai mare exportator de petrol pe plan mondial, dorește să își păstreze rezervele pentru export mai degrabă decât să le utilizeze pentru a genera electricitate, în timp ce își limitează importurile de gaze naturale pentru centralele electrice.

Citeşte mai multe despre:   centrala nucleara,   Emiratele Arabe Unite,   Coreea de Sud,   Guvernul Romaniei