Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Prima persoană diagnosticată cu Ebola pe teritoriul american s-a vindecat și a fost externată (VIDEO)

Prima persoană diagnosticată cu Ebola pe teritoriul american s-a vindecat și a fost externată (VIDEO)

Un articol de: - 25 Oct 2014, 11:11
Prima persoană diagnosticată cu Ebola pe teritoriul american s-a vindecat și a fost externată (VIDEO) Foto: nbcwashington.com Externe

Asistenta medicală, Nina Pham, prima persoană care a fost diagnosticată cu Ebola pe teritoriu american şi care acum s-a vindecat, a fost externată şi s-a întâlnit cu preşedintele Barack Obama la Casa Albă. Între timp, încă un caz de îmbolnăvire cu virusul Ebola a fost confirmat, primul la New York. Este vorba despre un medic care s-a întors recent din Africa de Vest. Şi Mali a anunţat primul caz de îmbolnăvire. Persoana infectată a murit.

După ce a fost externată din clinica în care a stat în carantină încă din 16 octombrie, asistenta medicală a avut parte de o primire extrem de călduroasă la Casa Albă, unde s-a întâlnit cu preşedintele Barack Obama.

Femeia, care apoi s-a întors în Dallas, a ţinut un discurs în care şi-a exprimat recunoştinţa pentru toţi cei care au ajutat-o.

"Nu știu cum să vă mulțumesc vreodată suficient, tuturor, pentru rugăciunile, interesul, speranța că mă voi face bine şi iubirea voastră. Mă alătur vouă şi mă rog acum pentru recuperarea celorlalte persoane, inclusiv a colegei şi prietenei mele, Amber Vinson, și a doctorului Craig Spencer. ", a spus Nina Pham

Craig Spencer, în vârstă de 33 de ani, care s-a întors din Africa de Vest în urmă cu aproximativ 10 zile, este primul caz de îmbolnăvire cu Ebola în New York.

Doctorul Spencer a lucrat în Guineea pentru organizaţia Medici Fără Frontiere şi este a patra persoană diagnosticată cu Ebola pe teritoriul Statelor Unite.

Până să prezinte simptome, americanul s-a plimbat cu metroul şi a ieşit şi la o sală de bowling. Una din persoanele care au intrat în contact cu medicul bolnav a fost deja pusă în carantină.

Oficialii oraşului îi asigură însă pe locuitori că erau pregătiţi pentru Ebola şi că nu se va repeta situaţia din Dallas, unde două infirmiere au fost infectate de un pacient.

Epidemia Ebola este cea mai gravă de la descoperirea virusului şi până acum a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări. Pe lista celor morţi este adăugată şi persoana din Mali.

Paradoxal, Ebola aduce şi profit. Numele de domeniu "Ebola.com", cumpărat în 2008 de către un antreprenor pe nume Jon Schultz, a fost vândut ieri cu peste 200.000 de dolari. Cumpărătorul este o societate cu sediul în Rusia.

Nina Pham a ţinut un discurs în care şi-a exprimat recunoştinţa pentru toţi cei care au ajutat-o


Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   Ebola,   Casa Alba