Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Prima zonă care intră în carantină din cauza CIUMEI bubonice!

Prima zonă care intră în carantină din cauza CIUMEI bubonice!

Ameninţarea ciumei devine serioasă după ce autoritățile chineze din regiunea Mongolia Interioară au plasat un sat întreg în carantină în urma morţii unui localnic ce contractase ciuma bubonică, transmite CNN.

Ciuma bubonică este o afecţiune bacteriană răspândită de purici ce trăiesc pe corpul rozătoarelor sălbatice şi poate ucide o persoană adultă în mai puţin de 24 de ore dacă nu este tratată imediat.

 

Toţi rezidenţii au fost testaţi

Pacientul care contractase ciuma a murit în urma unor complicații ale sistemului circulator. Medicii nu au menționat însă cum a ajuns acel om să fie bolnav de una dintre cele mai teribile maladii ale planetei.

Autoritățile din Baotou au ordonat localnicilor să-și dezinfecteze locuințele zilnic. Deşi rezidenţii zonei au fost testați pentru ciumă bubonică, nu a mai fost raportat niciun alt caz de îmbolnăvire.

Cele 35 de persoane care au intrat în contact cu pacientul decedat au fost plasate în izolare. 

 

Patru cazuri de ciumă bubonică, confirmate în ultima vreme

 

Recent, un adolescent în vârstă de 15 ani suspectat de infecţie cu bacteria care provoacă ciuma bubonică a murit în provincia Gong-Altai din vestul Mongoliei. Cazul a fost confirmat de rezultatele testelor de laborator, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară.

''Rezultatul unui test de reacţie de polimerizare în lanţ (PCR) a dezvăluit că ciuma bubonică a provocat moartea unui băiat de 15 ani", a declarat Dorj Narangerel, director al Departamentului de relaţii publice şi monitorizare din Ministerul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Adolescentul din Mongolia ar fi consumat carne de marmotă cu puţin timp înaintea decesului, potrivit Centrului Naţional pentru Boli Zoonotice (NCZD). 

Două cazuri de ciumă bubonică au fost confirmate recent şi în provincia vecină Khovd, pacienţii fiind doi fraţi care au mâncat carne de marmotă.

Autoritățile din China au emis o alertă de nivel 3 prin care se interzice vânarea și consumul de animale care ar putea transmite ciuma.

Şi Rusia a interzis vânătoarea de marmote pe teritoriul său, iar oficialii din domeniul sănătății au făcut apel la locuitorii din regiunile Tuva și Altai să nu consume carnea acestui animal care contribuie la răspândirea maladiei.

Citeşte mai multe despre:   CIuma bubonica