Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Decizie INCREDIBILĂ a unui primar: Le-a interzis localnicilor să moară în weekend-uri şi în zilele de sărbătoare (VIDEO)

Decizie INCREDIBILĂ a unui primar: Le-a interzis localnicilor să moară în weekend-uri şi în zilele de sărbătoare (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Dec 2019, 16:21
Externe

Un primar din Franţa a găsit soluția pentru a suplini lipsa cadrelor medicale din localitate. Edilul a emis o hotarâre prin care le-a interzis localnicilor să moară în weekend-uri şi în zilele de sărbătoare. Controversata hotărârea a stârnit polemici în țară, notează AFP. 

„Le este interzis locuitorilor să moară acasă pe teritoriul comunei în zilele de sâmbătă, duminică și în zilele de sărbătoare, pe o perioadă nedeterminată”. Așa sună ordinul primăriei din Le Gresle, Franța, adoptat ca reacție la ,,absurditatea sistemului sanitar" și lipsa personalului medical.

Potrivit presei franceze, decizia vine după ce, pe data de 1 decembrie, primarul localității cu aproximativ 850 de locuitori a căutat ore întregi un medic care să constate decesul unui om care era cazat în căminul de bătrâni din localitate.

”Oamenii nu se pot trata, nu găsesc un medic și uneori sunt nevoiți să meargă kilometri întregi pentru a ajunge la un medic. Există multă îngrijorare cu privire la acest subiect în comuna mea, sănătatea este o provocare majoră în zona rurală și le-am atras atenția politicienilor de ani de zile cu privire la acest subiect, însă nu s-a întamplat nimic”, a declarat Isabelle Dugelet, primarul din Le Gresle. 

Edilul a precizat că a emis ordinul absurd pentru a denunța ,,o situație catastrofală în sistemul medical" în comuna pe care o conduce, dar și în alte localități din zonă, unde cadrele medicale sunt o raritate iar accesul la servicii medicale este îngreunat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Franta
 
Loading...