Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primarul Londrei are aceeaşi teorie despre valul de imigranţi ca istoricul Neagu Djuvara: "Să nu uităm că prăbușirea Imperiului Roman s-a datorat imigrației. Mișcările masive de populație nu sunt sustenabile"

Primarul Londrei are aceeaşi teorie despre valul de imigranţi ca istoricul Neagu Djuvara: "Să nu uităm că prăbușirea Imperiului Roman s-a datorat imigrației. Mișcările masive de populație nu sunt sustenabile"

Un articol de: - 03 Sep 2015, 14:29
Primarul Londrei are aceeaşi teorie despre valul de imigranţi ca istoricul Neagu Djuvara: "Să nu uităm că prăbușirea Imperiului Roman s-a datorat imigrației. Mișcările masive de populație nu sunt sustenabile" Externe

Primarul Londrei, Boris Johnson, atrage atenția ca valul de imigranți veniți din Africa și Orientul Mijlociu ar putea destabiliza Europa. Acesta nu exclude primirea refugiaților care fug din fața războiului, dar a atras atenția că și Imperiul Roman s-a prăbușit tot sub povara imigrației masive.

"Este foarte dificil. Trebuie să rezolvam problemele la sursă și să oprim oamenii să vina în acest fel dar, desigur, dacă oamenii au probleme și se tem pentru viețile lor, trebuie să îi primim", a spus edilul, scrie The Telegraph.

Boris Johnson s-a arătat afectat de imaginea zilei, cea în care un copil de circa 3 ani, sirian-imigrant, este adus la pe malul turcesc, fără suflare, de valurile Mediteranei. Acesta susține însă că “trebuie să explicăm foarte clar oamenilor care vor să vină din aceste țări că nu este un Eldorado aici, doar vii și primești ajutoare”.

Și mă tem că dacă nu lămurim asta foarte clar vom crea condițiile ca migrația să continue și să crească”, a adăugat Johnson.

Să nu uitam că prăbușirea Imperiului Roman s-a datorat imigrației. Mișcările masive de populație nu sunt sustenabile, în cele din urma", a concluzionat Johnson.

Aceeași teorie este susținută și de istoricul român Neagu Djuvara. Acesta a declarat, în carul unui interviu, că imigranții care au luat cu asalt Europa reprezintă un pericol, atrăgând atenția că “ne vor năpădi cum s-a întâmplat cu invaziile germanice la sfârșitul Imperiului Roman”.

Da, mă îngrijorează foarte mult fiindcă am impresia că e un val care nu se poate opri și avem de-a face cu o populație care nu mai are nicio legătură istorică, sufletească sau intelectuală cu noi, deci trăim o invazie a barbarilor. Eu n-o să mai văd vreo mare catastrofă, că la 99 de ani nu mai am multă vreme, dar voi, tinerii, să știți că o să vedeți o schimbare absolut dramatică în Europa, valuri de nații străine care vin aici… Se schimbă profilul Europei şi sunt foarte pesimist din punctul ăsta de vedere pentru viitorii cincizeci de ani. (...) Pericolul major este în invazia musulmanilor, dacă sunt din ce în ce mai mulți ne vor năpădi cum s-a întâmplat cu invaziile germanice la sfârșitul Imperiului Roman”, afirmă Neagu Djuvara.


 

 

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   imigranti,   migratie