Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primarul Londrei și-a declarat iubirea pentru români și ceilalți europeni, într-un mesaj de Valentine's Day: Sadiq Khan este cunoscut pentru poziția sa anti-Brexit

Primarul Londrei și-a declarat iubirea pentru români și ceilalți europeni, într-un mesaj de Valentine's Day: Sadiq Khan este cunoscut pentru poziția sa anti-Brexit

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Feb 2020, 16:27
Foto: hepta.ro/DPA Images / Yui Mok Externe

Primarul Londrei Sadiq Khan, cunoscut pentru poziția sa anti-Brexit, a ținut să marcheze într-un mod special prima zi de Sfântul Valentin de după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

Astfel, edilul din capitala britanică și-a declarat iubirea pentru toți cei care trăiesc la Londra, inclusiv pentru români. 

”Un milion de europeni care trăiesc la Londra au o contribuție uriașă din punct de vedere economic, cultural și social. De Sfântul Valentin să le transmitem tuturor, prieteni, colegi și vecini că îi iubim”, a transmis Sadiq Khan, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Acesta este însoțit de un videoclip în care mesajul ”te iubesc” este spus în toate limbile europene, inclusiv în română. 

”În acest an, de Sfântul Valentin, vreau ca toți europenii londonezi să se simtă iubiți în mod special de orașul lor. Distribuiți acest video unui londonez european pe care îl cunoașteți”, a transmis, la rândul său primarul Londrei, la finalul videoclipului.

Amintim, în acest context, că imediat după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europenă, la 31 ianuarie 2020, Sadiq Khan a ținut să sublinieze că Londra va rămâne un oraș deschis către europeni, la fel cum s-a întâmplat atunci când Regatul Unit era parte din blocul comunitar. 

Un număr de 435.700 de români au solicitat dreptul de a trăi și a munci în Marea Britanie după Brexit.

Peste 2,45 milioane de cetăţeni UE au primit dreptul de a trăi şi a munci în Regatul Unit după Brexit.

Alte 163.000 de persoane au subscris, în decembrie, la schema de înregistrare a statutului în Regatul Unit, ceea ce face ca numărul total al solicitărilor primite de Ministerul de Interne de la Londra să ajungă la 2,757 milioane.

Cele mai multe cereri au fost depuse de persoane care trăiesc în Anglia (aproximativ 2,528 milioane), 135.800 în Scoţia, 44.700 în Irlanda de Nord şi 44.100 în Ţara Galilor.

Din totalul subscrierilor primite până în prezent de autorităţile Regatului Unit, cele mai multe (512.300) au fost făcute de cetăţeni polonezi, care sunt urmaţi de români (435.700) şi italieni (291.000). 

Primarul Londrei și-a declarat iubirea pentru români și ceilalți europeni, într-un mesaj de Valentine's Day: Sadiq Khan este cunoscut pentru poziția sa anti-Brexit

Citeşte mai multe despre:   Sadiq Khan,   Londra,   Brexit,   Uniunea Europeana,   Valentine's Day
 
Loading...