Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primarul unui oraș din Peru „s-a dat mort” de Covid-19 pentru a evita arestarea

Primarul unui oraș din Peru „s-a dat mort” de Covid-19 pentru a evita arestarea

Un articol de: Traian Avarvarei - 22 Mai 2020, 19:16
Primarul unui oraș din Peru „s-a dat mort” de Covid-19 pentru a evita arestarea Externe

Epidemia de coronavirus a afectat grav țara latino-americană Peru. Numărul de decese COVID-19 se dublează la fiecare două săptămâni aici. Regulile impuse de autortiăți sunt extrem de drastice, în încercarea de a stopa răspândirea virusului. Uneori, însă, acestea sunt încălcate chiar de către cei care le ordonă. Este și cazul unui primar dintr-un oraș peruan. Edilul a ieșit la băut cu prietenii, știind că nu sunt permise adunările. Când agenții poliției naționale au venit în control. Acesta a încercat să scape făcând pe mortul, scrie Insider News.

 

 

Un primar din Peru a făcut pe mortul pentru a scăpa de arest

 


 

Primarul orașului Tantara, Jaime Ronaldo Urbina Torres, a ieșit la băut cu prietenii, când agenții poliției naționale au venit în control. A încercat să se ascundă într-un sicriu, astfel încât poliția a crezut, în primă fază, că este mort din cauza Covid-19. Şi prietenii lui au procedat la fel.

Însă „trucul” primarului nu a ținut foarte mult, fiind încătușat și acuzat de încălcarea regulilor de distanțare socială. Ulterior, în presa locală a apărut poza cu primarul într-un sicriu deschis, cu o mască pe față.

Primarul care a “făcut pe mortul” pentru a scăpa de arest, după ce a încălcat restricțiile


 

 

Peru a intrat în carantină în urmă cu 66 de zile, pe fontul epidemieide Covid-19


 

 

Peru a raportat de la începutul epidemiei de coronavirus și până în prezent peste 108.000 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul chinez. Dintre aceste persoane, peste 43.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, peste 3.100 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au murit.

În secțiile de terapie intensivpă sunt internați alți peste 850 de oameni infectați cu covid-19.

 


 

 Peru a confirmat primul caz de coronavirus în martie 

Primul caz de coronavirus din Peru a fost confirmat în data de 6 martie de președintele țării, Martin Vizcarra.

Pacientul zero în Peru este un bărbat în vârstă de 25 de ani a cărui stare a fost stabilă, şi care călătorise recent în Spania, Franţa şi Republica Cehă, a fost contaminat cu virusul chinezesc.


 

 

Peru, lovit de virusul febrei Dengue


 

 

Înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus, Peru era deja lovit de virusul febrei Dengue.

Ministerul Afacerilor Externe din România informa la acea datp cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Peru că, în urma apariției unui focar de epidemie cu virusul febrei Dengue în regiunile din nord-estul și estul țării, guvernul peruan a declarat la data de 9 februarie 2020 stare de urgență sanitară pentru o perioadă de 90 de zile în departamentele Loreto, Madre de Dios și San Martín.

Erau confirmate până la acel moment peste  2.628 de cazuri în cele trei departamente menționate.


 

 

Ce este Febra Denga


 

 

Febra Denga este o boala infectioasa produsa de un virus (virusul Denga).Exista 4 serotipuri de ale acestui virus Denga (DEN-1, DEN -2, DEN -3 si DEN-4). Dintre acestea DEN -2 si DEN -3 sunt frecvent asociate cu boala severa. Virusul Denga se transmite la om prin muscatura unui tantar infectat din specia Aedes (in principal Aedes aegypti). Acest tip de tantar este o specie tropicala si subtropicala, raspandita in intreaga lume, cel mai mult intre latitudinea 350N si 350 S.

Citeşte mai multe despre:   Peru,   COVID-19