Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe PRIMELE IMAGINI cu centurile suicidale FALSE ale teroriștilor din Londra! INCREDIBIL: Au atacat cu cuțite ROZ de bucătărie și aveau pungi de APĂ pe post de explozibil! (VIDEO, FOTO)

PRIMELE IMAGINI cu centurile suicidale FALSE ale teroriștilor din Londra! INCREDIBIL: Au atacat cu cuțite ROZ de bucătărie și aveau pungi de APĂ pe post de explozibil! (VIDEO, FOTO)

Un articol de: - 11 Iun 2017, 18:23
PRIMELE IMAGINI cu centurile suicidale FALSE ale teroriștilor din Londra! INCREDIBIL: Au atacat cu cuțite ROZ de bucătărie și aveau pungi de APĂ pe post de explozibil!  (VIDEO, FOTO) Externe

Poliția din Londra a dat publicității duminică primele imagini ale centurilor suicidale false purtate de teroriștii de pe London Bridge, săptămâna trecută.  La momentul înpușcării, fiecare dintre atacatori avea atașată la brâu un asemenea dispozitiv care părea autentic și despre care s-a presupus că era explozibil, a anunțat poliția într-un comunicat preluat de RT.

Centura are atașate, în fapt, trei pungi cu apă ambalate în staniol și bandă adezivă!!

Nu am mai văzut această tactică până acum în Marea Britanie, unde teroriștii au creat panică maximă având atașate dispozitive explozibile false” -  a declarat comandantul Dean Haydon, care conduce investigațiile, adăugând că oricine le-a văzut în acea noapte a presupus că sunt reale.   

Este greu să înțelegem motivațiile teroriștilor care au purtat asemenea dispozitive. Poate plănuiau un asediu sau au văzut asta ca un mijloc de a preveni să fie împușcați“, a mai spus Haydon.

Centurile acestea fac cu atât mai mult să fie remarcabil curajul polițiștilor și cetățenilor care au ripostat. Ele erau vizibile la brâul teroriștilor și era clar că cei care s-au luptat cu ei puteau fi prinși în explozie“, a mai adăugat investigatorul.

Cei trei atacatori care înjunghiau oameni cu mare viteză, pe 3 iunie, pe Podul Londrei, au fost identificați ca fiind Rachid Redouane, Youssef Zaghba, și Khuram Shazad Butt.

După ce au ucis trei oameni și au rănit mulți alții, au abandonat duba din care acționau  și s-au refugiat în apropiere de zona comercială Borough unde au continuat să înjunghie oameni la întâmplare. În total, au fost uciși 8 oameni și 48 răniți.

Ironia sorții: Shazad Butt, 27 ani, care se presupune că era liderul grupului, apăruse pe Channel 4 într-un documentar intitulat Jihadistul de la ușa de alături (The Jihadist Next Door). În film, pachistanezul este arătat rugându-se în mijlocul parcului Regent din Londra, alături de un grup de musulmani radicali. În ciuda apariției în acest film, lui Butt i s-a îngăduit să lucreze la stația de metrou din Westminster! De asemenea el aplicase pentru un job de escortă la evenimentele Premier League de pe stadionul Wimbledon, urmând să aibă un interviu la finalul lui iunie. Serviciile secrete și cele antitero investighează acum motivațiile teroristului de a obține aceste joburi în spații publice.  Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

De asemenea poliția a prezentat cuțitele atacatorilor - ceramice, roz, de bucătărie!! - și făcut apel la cei care au date despre posibila achiziționare a lor.  

Au atacat cu cuțite ROZ de bucătărie și aveau pungi de APĂ pe post de explozibil!!