Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primele rezultate ale testării voluntare din Islanda arată că aproximativ 1% din locuitorii țării au noul coronavirus

Primele rezultate ale testării voluntare din Islanda arată că aproximativ 1% din locuitorii țării au noul coronavirus

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Mar 2020, 13:38
Externe

În Islanda a început o testare la scară largă a populației, pentru a depista infecția cu noul coronavirus, iar primele rezultate arată că aproximativ 1% dintre islanezi sunt infectați cu noul coronavirus, relatează NordicLiveScience.org.

Islanda are o populație de 364.000 de locuitori, dar se bucură și de un mare ajutor al Companiei isladeze de cercetare medicală deCode Genetics, care s-a oferit să efectueze teste la scară largă.

Efortul este menit să depisteze prevalențele reale ale virusului în statul din Nordul Europei. „Acest efort este menit să permită înțelegerea prevalenței reale a virusului în comunitate, deoarece majoritatea țărilor testează în acest moment doar persoanele simptomatice.” a explicat Thorolfur Guðnason, șeful epidemiologilor din Islanda, potrivit sursei citate anterior.

Testarea voluntară a început în data de 13 martie, iar din 5.571 de rezultate, 48 sunt pozitive. Acesta număr reprezintă 0.86 și indică, potrivit sursei citate mai sus, o prevalentă mică în raport cu numărul total al populației.

Primul caz de infectare în Islanda a fost depistat la data de 28 februarie, iar în prezent statul islandez a raportat un număr total de 737 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 2 decese, iar 56 de persoane s-au vindecat până acum.