Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primii copii modificaţi genetic s-au născut în Statele Unite

Primii copii modificaţi genetic s-au născut în Statele Unite

Primii copii modificaţi genetic s-au născut în urma unor experimente care au avut loc în Statele Unite. Vestea a provocat dezbateri aprinse, legate de etică. În plus, mulţi se tem că într-o zi această metodă va fi folosită pentru crearea unei noi specii de oameni.

Până acum, doi dintre cei 30 de copii modificați genetic au fost supuși testelor. Potrivit Daily Mail, s-a dovedit faptul că aceștia au moștenit gene de la trei părinți, de la tată și de la cele două mame, pentru că gene de la un donator femeie au fost introduse în ovulul unei alte femei, care nu putea avea copii.

Potrivit oamenilor de știință, doar în ultimii trei ani, 15 astfel de copii au venit pe lume în cadrul unui program experimental al Institutului de Medicină Reproductivă și Știință Staint Barnabas din New Jersey.

Este pentru prima oară când un astfel de experiment are ca rezultat copii normali, sănătoși.", a declarat Jacques Cohen, coordonatorul experimentelor.

Mulți spun însă că, prin folosirea acestei metode, ar putea fi creată o nouă specie de homo sapiens. Așa numiții supra-oameni, având toți caracteristici superioare, precum forța fizică sau o inteligență excepțională, ar putea astfel deveni realitate.


Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   descoperire