Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primul danez care va ajunge în spaţiu va testa bicicletele medicinale de pe ISS, iar pentru companie a luat cu el 26 de piese Lego

Primul danez care va ajunge în spaţiu va testa bicicletele medicinale de pe ISS, iar pentru companie a luat cu el 26 de piese Lego

Un articol de: - 02 Sep 2015, 17:27
Foto: ant.nl Externe

Danemarca trimite în spațiu primul ei astronaut, una din misiunile sale fiind aceea de a testa bicicletele medicinale de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), relatează Reuters.

Denumit "Gagarin al Danemarcei" de către reprezentanţii Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), după numele primului om care a ajuns în spaţiu, Andreas Mogensen a pornit în călătorie miercuri dimineața alături de cosmonautul rus Serghei Volkov şi cel kazah Aidin Aimbetov, în cadrul unei misiuni ca va dura zece zile.

Misiunea are ca obiectiv testarea echipamentelor din diverse domenii precum robotică și telecomunicații la bordul stației spațiale, precum și de a monitoriza impactul pe care călătoria îl are asupra astronautului, având în vedere timpul scurt pe care îl va petrece în spațiu, spre deosebire de misiunile obișnuite  care durează câteva luni. Astronautul danez Andreas Mogensen va reveni pe Terra pe 11 septembrie, la bordul unei alte capsule spaţiale.

Pe lângă biciletele medicinale fără șa, construite special pentru condiții în lipsa gravitației, danezul va testa și un nou sistem de monitorizare a ritmului cardiac.

Potrivit The Guardian, danezul a luat cu el în spațiu 26 de piese Lego produse special de celebrul fabricant de jucarii din Billund, dar și o carte a filosofului Soren Kierkegaard.

În locul kazahul Aidyn Aimbetov, 43 de ani, ar fi trebuit să ajungă cântăreața britanică Sarah Brightman, care ar fi devenit prima turistă în spațiu în ultimii șase ani, dar a renunțat la misiune în luna mai din cauza unor probleme de familie, mai notează Reuters.

Citeşte mai multe despre:   Danemarca,   misiune
 
Loading...