Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primul post TV unde toți angajații sunt femei, lansat în Egipt: Accesul bărbaților e interzis

Primul post TV unde toți angajații sunt femei, lansat în Egipt: Accesul bărbaților e interzis

În acest weekend a început să emită un nou post de televiziune în Egipt, unde toți angajații sunt femei ce poartă vălul islamic – numit “niquab” - și care nu angajează bărbați.

“Este nedrept să consideri femeile cu văl drept casnice religioase standard. Nu, femeia cu văl poate fi doctor, profesor, inginer,” a spus Abeer Shahin, care s-a angajat ca prezentator la noul post de televiziune, citată de Reuters. Ea a absolvit o prestigioasă universitate din Cairo, dar a avut probleme în a își găsi un lco de muncă, deoarece angajatorii au o aversiune față de niquab.

În urma căderii regimului Mubarak din Egipt și a dobândirii de noi libertăți, femeile care poartă niquab, și care au fost oprimate din punct de vedere social și politic mult timp, speră să își găsească un nou loc în societate.

În ciuda faptului că Egiptul este o țară conservatoare și predominant musulmană, femeile care poartă niquab s-au plâns de discriminare pe piața muncii, în educație precum și în alte domenii.

Postul este numit Maria TV, după creștina coptă care s-a căsătorit cu profetul Mohamed. Acesta va emite timp de șase ore pe zi pe canalul al-Ummah. Al-Ummah este un post de televiziune religios, condus de islamiștii salafi ultra-ortodocși, care s-au afirmat ca o importantă forță politică de la înlăturarea lui Mubarak.

Citeşte mai multe despre:   Egipt,   femei