Primul PROCES COLECTIV declanşat de Coronavirus: 2500 de turişti infectaţi la Ischgl dau în judecată Austria

Primul PROCES COLECTIV declanşat de Coronavirus: 2500 de turişti infectaţi la Ischgl dau în judecată Austria

2500 de turişti infectaţi cu coronavirus în populara staţiune Ischgl dau în judecată autorităţile din Tirol şi statul austriac pentru că au ascuns infecţia, devenind principalul focar de infecţie în Europa. Este primul proces colectiv declanşat din cauza pandemiei ce macină întreaga lume, transmite Corierre della Sera.

Autorităţile din provincia austriacă Tirol sunt acuzate că nu au luat măsurile necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Printre cei reclamaţi se află primarul staţiunii Ischgl, proprietarii companiilor de telegondole, dar şi alte autorităţi acuzate că au reacţionat prea târziu după primele semne ale apariţiei coronavirusului.

80% din cei 2.500 de oameni de reclamanţi sunt germani.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din Austria (VSV) care îi sprijină pe aceşti oameni a făcut apel la toţi cei care au călătorit în zonă după 5 martie şi apoi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 să anunţe, deoarece pot primi despăgubiri.

„Pandemia de coronavirus reprezinta un caz de forta majora si nimeni nu poate fi gasit responsabil pentru pagubele suferite. Totusi, pastrand statiunea de schi deschisa, chiar daca autoritatile stiau sau ar fi trebuit sa stie ca exista pericolul unei infectii in masa, este un motiv plauzibil pentru a lua in calcul solicitarea unor despagubiri”, a transmis Protectia Consumatorilor din Austria.

În replica, autoritatile din Tirol susţin că lumea se afla acum intr-„o situatie exceptionala” si ca „managementul crizei a fost o prioritate”, iar ca ce traim este o lectie din care trebuie sa invatam pe viitor.

De asemenea, autoritatile din Tirol au mai spus ca au luat masuri imediat dupa ce cativa turisti islandezi s-au imbolnavit, pe 5 martie, doar ca doctorul statiunii nu a avut alti oameni cu simptome.

În Austria s-au înregistrat peste 10 mii de cazuri de coronavirus, dintre care 2.358 în Tirol.

Începand de luni, hotelurile şi restaurantele din Austria au fost închise cel putin până după Paşte.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe