Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primul pui de BIZON născut după 140 ani în Parcul Național din Canada! (FOTO)

Primul pui de BIZON născut după 140 ani în Parcul Național din Canada! (FOTO)

Un articol de: - 28 Apr 2017, 09:41
Primul pui de BIZON născut după 140 ani în Parcul Național din Canada! (FOTO) Externe

O veste incredibil de bună: în cel mai vechi parc național din Canada s-a născut primul pui de bizon după 140 de ani! În fapt, sunt trei pui de bizon provenind de la aceeași mamă, apăruți pe lume în provincia vestică Alberta, potrivit Uniland.

Naturaliștii de la Parcul Național Banff spun că trag nădejde ca alți șapte pui de bizon să urmeze curând.

Un număr de 16 bizoni, din care 10 femele gestante, au fost naturalizați cu succes în habitatul parcului în luna februarie, în încercarea de a salva această specie în curs de dispariție. Deși au existat circa 30 de milioane de bizoni în Canada, ei au fost vânați până la extincție în sec. al XIX-lea.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Acum au mai rămas doar aproximativ 250.000 de exemplare unele aflate sub control guvernamental pentru conservare, iar altele crecute în ferme private pentru consum.

Managerul rezervației Banff, Bill Hunt, a declarat pentru BBC că mama bizon și-a îndeplinit cu succes misiunea de aducere pe lume a puilor, iar acum îi îngrijește minunat. Membri din echipa rezervației s-au ascuns în pădure și urmăresc cu atenție pentru a se asigura că totul este bine. Bizonii sunt semi-liberi într-o arie protejată și vor fi ținuți sub observație până în vara lui 2018.    

Citeşte mai multe despre:   Canada