Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Prinții William și Harry au plecat împreună de la Capela Saint George, după funeraliile Prințului Philip: Ce gest a făcut Meghan Markle, absentă de la ceremonie

Prinții William și Harry au plecat împreună de la Capela Saint George, după funeraliile Prințului Philip: Ce gest a făcut Meghan Markle, absentă de la ceremonie

Un articol de: Elena Stanciu - 17 Apr 2021, 22:49
Prinții William și Harry au plecat împreună de la Capela Saint George, după funeraliile Prințului Philip: Ce gest a făcut Meghan Markle, absentă de la ceremonie Foto: hepta.ro/ Alpha Press / Alpha Press Externe

Prinţul William şi Prințul Harry, nepoții Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, au plecat împreună de la Capela Saint George, acolo unde, sâmbătă, a avut loc slujba de înmormântare a bunicului lor, Prințul Philip, duce de Edinburgh. După tensiunile care au marcat în ultima vreme relația dintre Prințul Harry, duce de Sussex, și familia regală, acesta este un prim gest de apropiere între cei doi frați.

 

Prinţul William şi Prințul Harry, surprinși discutând după funeraliile bunicului lor

 

În imaginile difuzate de presa internațională se poate observa că după încheierea funeraliilor Prințului Philip, Harry a plecat pe jos de la capelă împreună cu Prințul William și soția lui, Catherine, duce și ducesă de Cambridge. Asta după ce Prințul Harry a fost văzut cum îi mulțumea arhiepiscopului de Canterbury, cel care a oficiat ceremonia religioasă în memoria soțului Reginei Elisabeta.

La ieșirea din capelă Prinții William și Harry au renunțat la măștile de protecție, iar conversația pe care au avut-o pe drum părea una relaxată.

Foto: hepta.ro/Abaca Press / Berzane Nasser/ABACA

 

Ce gest a făcut Meghan Markle în semn de omagiu pentru Prințul Philip

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Prințul Harry, care locuiește de un an în Statele Unite ale Americii, după ce a renunțat la îndatoririle regale, nu a venit împreună cu soția lui, Meghan Markle, la funeraliile bunicului său. Ducesa de Sussex nu a primit permisiunea medicului de a face un zbor peste ocean, fiind însărcinată.

Totuși, Meghan Markle a transmis un mesaj, scris de mână, pe un cartonaș care a fost așezat pe o coroană de flori, depusă de Prințul Harry în numele lui și al soției sale, în Capela Saint George, acolo unde a avut loc ceremonia religioasă.

La cererea ducilor de Sussex, coroana a fost făcută din flori care amintesc de originile grecești ale Prințului Philip, de serviciul său pentru Marina Regală britanică, precum și de luna iunie, în care s-a născut soțul Reginei, potrivit goodmorningamerica.com.

În procesiunea care a avut loc înainte ca sicriul cu trupul ducelui de Edinburgh să fie dus la capelă, Prinţii William şi Harry nu au mers umăr la umăr, între ei fiind așezat vărul lor, Peter Philips.

De asemenea, în ciuda tradiției, membrii familiei regale nu au purtat uniforme militare la înmormântarea Prințului Philip, pentru a nu-l face pe Harry să se simtă stânjenit, în condițiile în care, atunci când a renunțat la atribuțiile regale, el și-a pierdut titlurile militare, deși a servit Armata britanică în Afganistan.

 

Citeşte mai multe despre:   prinţul Philip,   Printul William,   Printul Harry