Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Forţele pro-europene de la Chişinău vor susţine candidatul lui Dodon pentru președinția Parlamentului. Maia Sandu: ”O decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică”

Forţele pro-europene de la Chişinău vor susţine candidatul lui Dodon pentru președinția Parlamentului. Maia Sandu: ”O decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică”

Un articol de: Sebastian Pricop - 06 Iun 2019, 10:25
Forţele pro-europene de la Chişinău vor susţine candidatul lui Dodon pentru președinția Parlamentului. Maia Sandu: ”O decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică” Foto: Maia Sandu / Facebook Externe

Blocajul din Republica Moldova de după alegerile parlamentare obligă forţele pro-europene să recurgă la un compromis nedorit şi să voteze pentru candidatul preşedintelui pro-rus Igor Dodon la şefia Parlamentului.

Consiliul Politic Național al Partidului Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, a decis miercuri seară să susţină candidatul socialiştilor pentru preşedinţia Parlamentului pentru rezolvarea blocajului.

"Astăzi (nr. miercuri), Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi „Pentru” și 1 „Împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat o decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică actuală și oferi Moldovei un Guvern legitim și democratic. CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin”, se arată în anunțul partidului, conforma agora.md

Maia Sandu a afirmat, apoi, că speră ca această decizie să fie împărtășită de partenerii din blocul ACUM, Platforma DA”, la conducerea căreia se află Andrei Năstase.

Anterior, blocul ACUM l-a propus în funcția de președinte al Parlamentului pe liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase. Mai mult, blocul politic a spus că, după ce socialiștii vor vota pachetul de legi cu privire la scoaterea din captivitate a statului, fotoliul de speaker va fi cedat socialiștilor. Partidul lui Dodon nu a agreat un asemenea scenariu, menționând că președinta formațiunii, Zinaida Greceanîi, trebuie numită în această funcție din start.

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Republica Moldova,   Maia Sandu,   Andrei Nastase