Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hillary Clinton, urmărită de scandalul e-mailurilor oficiale: Procurorul general al SUA vrea să o ancheteze pe fosta candidată la președinție (VIDEO)

Hillary Clinton, urmărită de scandalul e-mailurilor oficiale: Procurorul general al SUA vrea să o ancheteze pe fosta candidată la președinție (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 16 Noi 2018, 15:47
Hillary Clinton, urmărită de scandalul e-mailurilor oficiale: Procurorul general al SUA vrea să o ancheteze pe fosta candidată la președinție (VIDEO) Externe

Hillary Clinton a intrat în vizorul procurorului general interimar al Statelor Unite, Matthew Whitaker. Potrivit şefului Departamentului American de Justiţie, Clinton ar trebui anchetată pentru folosirea mesageriei electronice private în perioada în care a fost secretar de Stat pentru a transmite e-mail-uri oficiale. Totodată, Whitaker consideră că anchetatorii ar trebui să-şi arunce ochii şi pe afacerile Fundaţiei Clinton. 

Procurorul general crede că expedierea documentelor clasificate de pe computerul personal al fostului secretar de stat constituie o problemă serioasă. Atunci, FBI a declanşat o anchetă privind spargerea contului de e-mail al acestuia. Contul conţinea 2.200 de e-mail-uri cu informaţii clasificate şi alte 22 de nivel Top Secret. Hillary Clinton a declarat la acea vreme că nu a trimis e-mailuri cu informaţii clasificate, însă FBI a găsit peste 100 de e-mailuri de acest fel, pe servere. Actualul procuror general a ridicat problema anchetării fostului secretar de Stat într-un interviu în 2016.

”Lucrul de care ar trebui să fie îngrijorată, şi anume că aceste email-uri erau stocate pe serverul de acasă când deţine o poziţie oficială, şi îmi imaginez că Departamentul de Stat gestionează o mulţime de probleme de securitate şi mulţi oameni înţeleg că toate serverele din Statele Unite sunt vulnerabile la un atac din partea hackerilor din China, din Rusia şi din alte părţi, cred că toate astea ridică multe semne de întrebare”, declara atunci Matthew Whitaker.
 
Faptul că fostul director FBI James Comey a concluzionat că Hillary s-a făcut vinovată doar de neglijenţă şi împotriva acesteia nu au fost aduse acuzaţii este principalul motiv pentru care cazul fostului secretar de Stat trebuie anchetat, susţine procurorul general. 

Recent au apărut informaţii că un angajat al unui serviciu american de informaţii a fost concediat după ce le-a semnalat superiorilor săi indicii ale unor vulnerabilităţi în aplicaţiile Google pentru comunicaţii secrete. 

Acest fapt demonstrează că serviciile chineze de informaţii au avut acces la toate mesajele trimise de Hillary Clinton de pe computerul său, scrie Conservative Daily Post, care preia acuzaţiile formulate la adresa fostului secretar de Stat de preşedintele Donald Trump.

Eventualele scurgere de informaţii conţinute în mesajele cu informaţii clasificate şi a celor de nivel Top Secret ar fi dus la arestarea sau chiar moartea agenţilor serviciilor de informaţii care operează în China, susţine publicaţia citată. Conducerea de atunci a FBI a negat aceste informaţii. 

Whitaker crede că justiţia ar trebui să îşi îndrepte privirile şi spre legăturile dintre mediul politic şi Fundaţia Clinton, care a finanţat cu fonduri generoase campania electorală a fostului secretar de stat în alegerile prezidenţiale din 2016. 

"Întotdeauna am crezut că Fundaţia Clinton este o metodă foarte sofisticată de a ocoli legile privind finanţarea campaniilor electorale şi de a permite intrarea unor donaţii nelimitate şi de a obţine astfel favoruri pentru un candidata prezidenţial, fapt care, sincer, este fără precedent în istoria acestei ţări", a declarat procurorul general interimar pentru publicaţia Conservative Daily Post. 

Suspiciunile acestuia referitoare la decizia de neînceperea urmăririi penale a fostului secretar de stat se îndreaptă şi spre Lorreta Lynch, procuror general al Statelor Unite din acea perioadă şi apropiat al Fundaţiei Clinton. Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Hillary Clinton,   SUA,   Matthew Whitaker