Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Procurorii austrieci investighează achiziția de către OMV a 39% din compania Borealis, ajungând la o participație de 75%. Este cea mai scumpă preluare din istoria industrială a Austriei

Procurorii austrieci investighează achiziția de către OMV a 39% din compania Borealis, ajungând la o participație de 75%. Este cea mai scumpă preluare din istoria industrială a Austriei

Un articol de: Bogdan Pitaru - 08 Mai 2021, 21:08
Procurorii austrieci investighează achiziția de către OMV a 39% din compania Borealis, ajungând la o participație de 75%. Este cea mai scumpă preluare din istoria industrială a Austriei captura youtube Externe

Procurorii anticorupție din Austria anchetează achiziția de către OMV a 39% din compania Borealis, ajungând la o participație de 75%, în detrimentul Mubadala care și-a redus astfel participația de la 64% la 25%, informează dossier.at. Întreaga afacere ar fi costat patru miliarde de euro. Vânzătorul a fost Mubadala, fondul suveran gestionat din Abu Dhabi, care în sine deține o participație de 24,9% la OMV.

Grupul de petrol și gaze OMV a obținut majoritatea în compania internațională de produse chimice Borealis în martie 2020, fiind cea mai scumpă preluare din istoria Austriei.

Acordul cu Borealis se referă la achiziționarea unui pachet mare de acțiuni. În martie 2020, OMV și-a mărit participația la compania chimică de la 36% la 75%. Pentru pachetul de 39%, șeful OMV, Rainer Seele, a pus plătit patru miliarde de euro. 

Întreaga afacere a intrat însă, recent, în atenția procurorilor anticorupție.

Statul austriac este cel mai mare acționar al OMV, pachetul de acțiuni de 31,5% fiind administrat de holdingul de stat ÖBAG.

Al doilea cel mai mare acționar OMV este Mubadala Investment Company, fondul suveran al Abu Dhabi. Compania deține 24,9% din OMV și formează așa-numitul OMV Syndicate cu ÖBAG. Restul de 43,6% din acțiunile OMV sunt diseminate pe bursă.

Foto: dossier.at

OMV are o valoare de piață de 13,5 miliarde de euro și are 25.000 de angajați în întreaga lume.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Între timp, gigantul energetic se pregătește de o schimbare a conducerii. În acest sens, ar exista o listă internă de nume, listă care vine și cu o surpriză. Pentru prima dată, o femeie ar putea ajunge la conducerea OMV. Potrivit Kurier, candidații pentru poziția de CEO al OMV sunt: Christine Verchere, Wolgang Pleininger și Alfred Stern, fost CEO Borealis.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   OMV