Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Procurorul general al SUA propus de Joe Biden promite pedepsirea vinovaților asaltului de la Capitoliu. Magistratul, ferm împotriva „supremației albe"

Procurorul general al SUA propus de Joe Biden promite pedepsirea vinovaților asaltului de la Capitoliu. Magistratul, ferm împotriva „supremației albe"

Un articol de: Andrei Vlad - 22 Feb 2021, 12:46
Procurorul general al SUA propus de Joe Biden promite pedepsirea vinovaților asaltului de la Capitoliu. Magistratul, ferm împotriva „supremației albe" Sursa Foto: www.politico.com Externe

Joe Biden și oamenii săi n-au uitat de asaltul de la Capitoliu. Aceștia promit să facă dreptate, iar printre oficialii care și-a luat angajamentul în acest sens se numără judecătorul Merrick Garland, desemnat procuror general al SUA, de către președintele democrat. 

Garland se angajează să facă „lumină" în urma evenimentului din data de 6 ianuarie 2016. „Voi conduce procedurile judiciare împotriva adepților supremației albe și a altor persoane care au luat parte la asaltul asupra Capitoliului, în 6 ianuarie", se numără printre cuvintele pe care magistratul le va rosti în discursul din timpul audierii sale, în fața senatorilor, care va avea loc luni și marți. 

 

Viitorul procuror general al SUA, recunoscut drept progresist

 

În vârstă de 68 de ani, considerat progresist moderat, Merrick Garland se află în grațiile democraților de ani de zile. În calitate de președinte al Curții de Apel din Washington, acesta a fost desemnat de Barack Obama judecător la Curtea Supremă, în urmă cu 5 ani de zile. Republicanii însă, i-au blocat nominalizarea. 

Cu prilejul preluării noii funcții, progresistul s-a angajat să „apere independența" departamentului său de „influențe partizane", prin stabilirea unor reguli la efectuarea anchetelor federale și printr-o reglementare strictă a comunicării cu Casa Albă. 

Până în prezent, 230 de persoane sunt inculpate în urma atacului de la Capitoliu. De asemenea, în atenția anchetatorilor mai sunt vizați alte câteva sute de indivizi. 

Donald Trump a scăpat de punerea sub acuzare pentru incitare la insurecție. Senatul american l-a achitat, pe fostul președinte al SUA , inculpat de Camera Reprezentanților pe 13 ianuarie. 57 din 100 de senatori au votat pentru condamnarea lui Donald Trump. Dintre aceștia, șapte republicani. Pentru a ajunge la un verdict de vinovăție era nevoie de 67 de voturi. 

Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Citeşte mai multe despre:   Joe Biden,   SUA,   Marrick Garlard,   justitie,   atac Capitoliu,   Capitoliu