Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Procurorul-şef european Laura Codruța Kovesi a respins 7 din 10 candidaţi bulgari pentru posturile de procurori europeni delegaţi

Procurorul-şef european Laura Codruța Kovesi a respins 7 din 10 candidaţi bulgari pentru posturile de procurori europeni delegaţi

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Mar 2021, 09:26
Procurorul-şef european Laura Codruța Kovesi a respins 7 din 10 candidaţi bulgari pentru posturile de procurori europeni delegaţi Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Externe

Laura Codruța Kovesi, procurorul-şef european, a respins ca nepotrivite şapte din cele zece propuneri ale Bulgariei pentru posturile de procurori europeni delegaţi. Motivul pentru care a făcut acest lucru este că aceștia nu au calificarea şi experienţa necesară.

Propunerile au fost înaintate de Bulgaria Parchetului European (EPPO) pe 18 februarie, potrivit euractiv.com, care menţionează că cei şapte candidaţi respinşi sunt anchetatori, procurori regionali şi un judecător.

Potrivit Agerpres, ziarele Duma, 24 Chasa, Monitor şi Trud au scris joi despre acest refuz menţionând că Laura Kovesi a informat ministerul bulgar al justiţiei printr-o scrisoare în care comunică, de asemenea, că aşteaptă următorii candidaţi din partea Bulgariei.

Colegiul procurorilor Consiliului Suprem Judiciar a selectat, pe 13 februarie, rapid 10 din cei 31 de candidaţi pentru aceste posturi europene. Au existat însă suspiciuni din partea unor observatori ai procesului de selecţie conform cărora alegerea acestora fusese decisă în prealabil.

Conform regulilor votate de către colegiul procurorilor din Bulgaria, atunci când un candidat este respins de Luxemburg, se trimite candidatura persoanei care a primit următorul număr de voturi, scrie sursa citată. Dintre cei 31 de candidaţi, în afară de cei zece selectaţi, doar Dimitar Hadjiyski a primit un vot pozitiv şi există un sprijin parţial pentru cinci procurori şi trei anchetatori.

Citeşte mai multe despre:   Laura Codruta Kovesi,   procurori