Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un profesor susține că a găsit cu exactitate locația prăbuşirii avionului Malaysia Airlines MH370

Un profesor susține că a găsit cu exactitate locația prăbuşirii avionului Malaysia Airlines MH370

Un articol de: B1.ro - 08 Dec 2018, 00:27
Externe

Un profesor de inginerie danez susţine că a reuşit să găsească locaţia aproximativă a prăbuşirii avionului Malaysia Airlines MH370 cu ajutorul unui algortim matematic dezvoltat tot de el, relatează Daily Mail.

Martin Kristensen, profesor de inginerie la Universitatea Aarhus din Danemarca, susţine că a calculat locaţia avionului prăbuşit cu o exactitate de peste 90% şi că, în tot acest timp, investigatorii au căutat în locul greşit.

Astfel, conform calculelor acestuia, avionul s-ar fi prăbuşit, de fapt, în largul coastei Insulei Crăciunului, un teritoriu australian aflat la o distanţă mare de locul în care au fost efectuate căutările. 

Profesorul danez a calculat patru posibile rute de zbor, însă a eliminat trei dintre ele datorită faptului că duceau avionul pe deasupra Chinei şi Indiei. Or, în ambele situaţii, avionul ar fi fost detectat atât de radar, cât şi de telefoanele mobile şi în plus, s-ar fi prăbuşit pe sol.

În plus, ar exista şi un martor ocular: o femeie care se afla într-o barcă de pescuit şi care ar fi văzut avionul.

Estimările lui au mai indicat, însă, şi faptul că traiectoria avionului a fost calculată în mod intenţionat în aşa fel încât să-i fie ascunsă traiectoria de zbor. Şi că cine a făcut acest lucru a plănuit abandonarea avionului cu ajutorul unei paraşute.

"Din moment ce aeronava nu a aterizat, singura opţiune era paraşutarea. Pentru a face acest lucru au trebuit să zboare la altitudine mică şi cu viteză mică...pentru a deschide o trapă şi să sară", a precizat el, citat de Daily Mail.

"Înainte să sară, au programat pilotul automat să ducă avionul la altitudinea normală. Prin urmare, avionul s-a întors la o altitudine de 11 kilometri după Bandar Aceh (un oraş din Indonezia - n.r.) fără să fie presurizată cabină (datorită pierderii aerului prin trapa deschisă) ducând la moartea tuturor celor de la bord care încă mai erau în viaţă", a completat el.

În baza calculelor, el propune acum demararea unor noi căutări pe o suprafaţă de 3.500 de kilometri pătraţi.

Profesorul Martin Kristensen nu este primul care pretinde că a găsit locaţia prăbuşirii avionului Malaysia Airlines MH370. Recent, doi britanici au spus că i-au găsit rămăşiţele în junglă cambodgiană utilizând Google Earth.

Zborul Malaysia Airlines MH370 a dispărut în martie 2014 cu toate cele 249 de persoane de la bord. Aparatul efectua un zbor pe ruta Kuala Lumpur - Beijing. Și în ciuda unor căutari ce s-au întins pe parcursul a trei ani, au fost recuperate doar câteva bucăți din avion. Locația și cauzele exacte ale dispariției nu sunt cunoscute nici până acum.

Foto: Locația Insulei Crăciunului (sursa foto: Google Maps)

Citeşte mai multe despre:   Malaysia Airlines MH370,   zbor,   avion,   disparitie,   calcule,   profesor danez,   prabusire
 
 
 
Loading...