Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe AVERTISMENT TERIBIL al meteorologilor! Toată Europa va fi LOVITĂ de FENOMENE EXTREME în această iarnă. Ce se întâmplă în România (FOTO)

AVERTISMENT TERIBIL al meteorologilor! Toată Europa va fi LOVITĂ de FENOMENE EXTREME în această iarnă. Ce se întâmplă în România (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 17 Oct 2018, 17:18
AVERTISMENT TERIBIL al meteorologilor! Toată Europa va fi LOVITĂ de FENOMENE EXTREME în această iarnă. Ce se întâmplă în România (FOTO) Externe

Meteorologii AccuWeather au elaborat prognoza meteorologică pentru iarna 2018-2019 pentru Europa, care arată că anotimpul friguros va dominat de vânturi puternice și vreme umedă, din insulele britanice până în nordul Europei.
Zonele din sudul Portugaliei și din Spania, până Italia și Peninsula Balcanică, vor beneficia de vreme plăcută, chiar caldă, pe tot parcursul iernii, informează accuweather.com.

Zonele din Irlanda și Marea Britanie până în nordul Franței, Germania și Scandinavia vor fi expuse riscului unor vânturi puternice şi frecvente în această iarnă.

Vremea umedă din timpul toamnei va continua şi în iarnă în Irlanda și Regatul Unit, deoarece furtunile din Atlantic ar putea provoca vânturi devastatoare şi inundații.

În timp ce întregul sezonul va fi marcat de furtuni şi vânturi mai mult decât în mod normal, cea mai activă parte a iernii este așteptată din ianuarie până în februarie.
Zonele cele mai expuse la vânturi în luna decembrie vor fi cele din nord-vestul Spaniei până în Franța.

Mai târziu în timpul iernii, pe măsură ce furtunile vor deveni mai frecvente, zonele din Irlanda și Marea Britanie până în Belgia, Olanda și nordul Germaniei vor fi lovite de mai multe vânturi puternice.
Furtunile care lovesc în mod repetat aceleași zone vor accentua riscul de distrugeri și inundații, deoarece solul va rămâne saturat.

Meteorologii prognozează că temperaturile de pe parcursul iernii se vor situa aproape de normal în tot nordul și vestul Europei, deoarece furtunile frecvente din Atlantic vor ajunge cu aer cald și vor împiedica presiunea aerului rece din Siberia de a se deplasa spre vest, aşa cum s-a întâmplat iarna trecută.

În timp ce furtunile vor reprezenta un risc din Peninsula Iberică până în Franța și în sudul Germaniei, ploile frecvente vor transforma iarna într-una mai umedă decât în mod normal.

Pe măsură ce furtunile vor lovi peste zonele din nordul și vestul Europei în lunile de iarnă, o mare parte din Peninsula Iberică va evita ploaia şi vânturile puternice, în timp ce temperaturile se vor ridica mult peste normal.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Mai la est, trecerea la vremea uscată va fi binevenită în zonele mediteraneene, inclusiv în Italia, unde furtunile frecvente din lunile toamnei au provocat inundații și daune.

Vremea plăcută se va extinde și în Peninsula Balcanică, unde o iarnă mai caldă decât în mod normal va limita căderea zăpezii.

Este şi cazul celei mai mari părţi a teritoriului României, unde meteorologii AccuWeather anticipează că vremea va fi una mai degrabă caldă în această iarnă.

În schimb, vremea furtunoasă se va concentra în Alpii de Vest, unde un început lent al sezonului s-ar putea transforma în ninsori puternice din decembrie până în februarie. Unele valuri de aer călduţ care vor apărea între aceste furtuni ar putea accentua riscul avalanșelor.

Europa de Est prezintă cel mai mare risc pentru o furtună de zăpadă majoră în a doua jumătate a iernii.
Valuri de aer rece vor avansa uneori spre Polonia, Republica Cehă și Austria în ianuarie și februarie, generând riscul acumulării de zăpadă.
 


 

Citeşte mai multe despre:   Europa