Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proiect inedit al Parlamentului francez: Copiii vor putea fi protejați prin lege de... bătaia la fund

Proiect inedit al Parlamentului francez: Copiii vor putea fi protejați prin lege de... bătaia la fund

Un articol de: - 03 Iul 2016, 14:55
Proiect inedit al Parlamentului francez: Copiii vor putea fi protejați prin lege de... bătaia la fund foto: copilul.ro Externe

Copiii din Franţa sunt foarte aproape să fie protejaţi prin lege de bătăile primite de la părinţi. Deputaţii din Hexagon au votat în favoarea unei asemenea iniţiative legislative, care prevede că o palmă părintească este încadrată la tratament degrandant şi umilitor.

Deputații francezi au votat împotriva recurgerii de către părinți la orice formă de violență fizică față de copii, arată B1 TV.

Măsura, care trebuie discutată în Senat, nu este prevede insa nicio sancțiune impotriva parintilor. Potrivit legii, o palmă părintească este încadrată la tratament degrandant şi umilitor.

Gilles Lazimi, medic coordonator al campaniilor împotriva violenței, sustine ca in Franta între 400 și 600 de copii mor anual din cauza abuzurilor fizice, în timp ce țările unde violențele sunt interzise, ca Suedia, aceste cazuri se pot număra pe degetele de la o mână.

Ministrul pentru familii din Franta, Laurence Rossignol, a "salutat" acest proiectul legislativ, pe care l-a numit drept un "instrument indispensabil în prevenirea abuzului față de copii".

Potrivit unui sondaj însă, 70 la sută dintre francezi nu sunt de acord cu interzicerea bătăii la fund.

În martie 2015, Franța a fost criticată de Consiliul Europei pentru că nu a interzis clar orice formă de pedeapsă corporală asupra copiilor, spre deosebire de majoritatea vecinilor săi.

Citeşte mai multe despre:   proiect de lege,   Parlamentul Romaniei,   bataie,   copii