Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proiectul pentru zidul de la granița dintre SUA și Mexic merge înainte. Curtea Supremă a respins apelul organizațiilor de mediu

Proiectul pentru zidul de la granița dintre SUA și Mexic merge înainte. Curtea Supremă a respins apelul organizațiilor de mediu

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Iun 2020, 18:01
Proiectul pentru zidul de la granița dintre SUA și Mexic merge înainte. Curtea Supremă a respins apelul organizațiilor de mediu foto: Hepta.ro / Zuma Press / shealah_craighead Externe

Curtea Supremă din SUA a respins, luni, apelul a patru grupuri din zona de protecție a mediului cu privire la autoritatea administrației conduse de Donald Trump de a construi zidul promis de președinte – încă de pe vremea când era doar candidat la Casa Albă – de-a lungul graniței americane cu Mexic, transmite Reuters.
 

Curtea Supremă a respins apelul organizațiilor de mediu


 

Justiția a respins apelul făcut de grupuri după o sentință a unui judecător federal, care nu fusese de acord cu revendicările lor. Organizațiile susțineau că Donald Trump și administrația sa ar fi demarat în mod ilegal proiectele de zid din Arizona, California, New Mexico și Texas, care dăunează ecosistemelor din împrejurimi.

Grupurile care au inițiat acțiunea în justiție sunt Center for Biological Diversity, Animal Legal Defense Fund, Defenders of Wildlife și Southeast Enviromental Center. Acestea susțin că eforturile de construire a zidului de la granița cu Mexic ar pune în pericol plantele, habitatele animalelor și speciile în pericol, printre care jaguarul și lupul mexican – o subspecie rară a lupului cenușiu. O altă acuzație a fost aceea că legea din 1996, pe care a invocat-o Casa Albă pentru mersul proiectului, oferă prea multă putere executivului american și încalcă legea fundamnetală a SUA, Constituția.
 Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Proiectul pentru zidul de la granița dintre SUA și Mexic merge înainte


 

Zidul de la granița dintre SUA și Mexic este una dintre promisiunile-semnătură făcute de Donald Trump în 2016, când candida la Statelor Unite, și face parte din linia politică dură pe care a adoptat-o împotriva imigrației ilegale. Președintele a jurat că va ridica un zid de-a lungul liniei de demarcație dintre cele două țări, care se întinde pe circa 3.200 de kilometri.

Legea din 1966, care poartă denumirea formală de Actul pentru reforma imigrației ilegale și responsabilitatea imigrantului, are drept scop – după cum o sugerează și numele – combaterea imigrației ilegale. Actul normativ a oferit guvernului SUA autoritatea de a construi bariere la graniță, a diminuat lista de reguli de mediu pe care trebuie să le respecte proiectul și a limitat tipurile de spețe care ar putea întârzia sau bloca construirea zidului.

Cu toate acestea, proiectul a avansat tot mai lent, în condițiile în care Congresul SUA nu a oferit președintelui Donald Trump fondurile de care avea nevoie, ceea ce l-a pus pe liderul de la Casa Albă în situația de a redirecționa bani din alte zone, cum ar fi cea militară. De altfel, neînțelegerile dintre președintele republica și opoziția democrată pe tema zidului au condus la unul dintre cele mai lungi blocaje din istoria politicii americane.

Donald Trump a vizitat o secțiune proaspăt construită a zidului de la granița cu Mexic chiar în 23 iunie. El a fost în San Luis, Arizona, și a semnat o placă dedicată celui de-al 320-lea kilometru din proiect (n.r. – a 200-a milă).

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Donald Trump