Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Propunerea Angelei Merkel pentru Moldova: Integritate teritorială, statut special pentru Transnistria

Propunerea Angelei Merkel pentru Moldova: Integritate teritorială, statut special pentru Transnistria

În urma vizitei sale în Moldova de joi, cancelarul Angela Merkel a declarat, în parlamentul republicii, Germania susține integritatea teritorială a Republicii Moldova, în granițele recunoscute internațional, cu un statut special pentru Transnistria.

"Germania este gata să coopereze cu Guvernul Moldovei, să elaboreze programe bilaterale care să-şi arate efectele şi în Transnistria. Oferta zonei de liber schimb este adresată întregului teritoriu moldovenesc şi planul de acţiuni privind liberalizarea vizelor este îndreptat către toţi cetăţenii Republicii Moldova", a afirmat cancelarul, conform Publika.md.

Ea consideră că un Guvern central și competențe locale în Transnistria ar fi una din opțiunile care ar duce la soluționarea conflictului din acea zonă.

Un alt subiect abordat de Merkel a fost faptul că Germania va continua să sprijine liberalizarea regimului de vize dintre Moldova și Uniunea Europeană.

Vizita lui Merkel în Republica Moldova este prima a unui cancelar german din istoria Moldovei și a fost făcută pentru a marca 20 de ani de relații diplomatice dintre cele două state.

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   republica moldova,   transnistria,   Germania,   declaratii
 
 
 
Loading...