Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Protest de amploare la Chișinău: Zeci de mii de manifestanți au cerut demisia Guvernului. Mai multe persoane au fost rănite, iar altele au fost arestate

Protest de amploare la Chișinău: Zeci de mii de manifestanți au cerut demisia Guvernului. Mai multe persoane au fost rănite, iar altele au fost arestate

Un articol de: - 07 Sep 2015, 08:48
Foto: europafm.ro Externe

Mai multe persoane au fost rănite, iar altele au fost arestate duminică seara, în urma confruntărilor dintre susţinătorii unui partid şi poliţie, în fața sediului Procuraturii Generale din Chişinău, relatează Mediafax.

Susținătorii Partidului Blocul Roşu au încercat să intre cu forța în sediul procuraturii. Poliția a arestat mai multe persoane. O femeie a fost transportată la spital, iar alte persoane au fost rănite.

Zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova s-au adunat în piaţa din centrul oraşului. Principalele solicitări erau demisia actualei guvernari, finalizarea investigației și tragerea la raspundere a celor vinovați de "jaful secolului". Mitingul de protest intitulat "Marea adunare naţională", a fost organizat la apelul Platformei civice "Demnitate şi Adevăr”.

Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost ocupată în întregime de protestatari, care s-au reunit şi pe străzile adiacente până la sediul guvernului. Organizatorii au anunţat că s-au adunat aproximativ zeci de mii de manifestanţi. Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale: “Noi suntem poporul!”, „Demisia!”, „Jos mafia!”.

Manifestanţii au cerut şi finalizarea investigaţiei şi tragerea la răspundere a celor vinovați de "jaful secolului", în urma căruia peste un miliard de dolari au fost scoși din sistemul bancar al ţării.

Concomitent cu protestul, o companie de telefonie mobilă a organizat un concert gratuit, în aer liber, la care au fost invitate multe nume de succes din Republica Moldova şi străinatate, eveniment criticat drept o încercare de a submina mitingul de protest. Sub presiunea comentariilor de pe reţelele de socializare, mulţi artişti români şi-au declinat participarea, care ar fi putut fi intrepretată drept un gest politic.

Citeşte mai multe despre:   protest,   Chisinau,   Republica Moldova,   demisia,   persoane ranite
 
Loading...